Auta 2

Cars 2
2011
6,6 68 tys. ocen
6,6 10 1 68012
5,8 22 krytyków
Auta 2
powrót do forum filmu Auta 2

To nie jest film dla dzieci

użytkownik usunięty

Strzelaniny, walki, pościgi, tortury, podstępy - to wszystko jest dobre i pożądane w filmach
akcji takich jak filmy z Bondem, ale nie w bajce dla małych dzieci. Druga część jest zupełnie
inna od pierwszej - tam mieliśmy infantylną historię o wyzbyciu się pychy, o pokorze, o tym
co jest ważne by móc mieć przyjaciela i być dla kogoś przyjacielem. Druga część to film
bardziej dla 14-17latków, film akcji, którego scenariusz na siłę dałoby się nakręcić w
postaci filmu z żywymi aktorami. Dużo w nim przemocy. Za dużo jak na bajkę dla 3-7letnich
dzieci. To nie jest film lepszy ani gorszy od pierwszej części. To jest film inny i przeznaczony
dla innej widowni.

zgadzam się. Jak dla dzieci - za skomplikowana fabuła (dwa wątki to chyba za dużo dla kilkulatków;-) A z kolei za dziecinny (pomimo tej całej akcji szpiegowskiej) dla dorosłych. Chyba Pixar chciał trafić do za dużej liczby widzów.

hubbuh

dokładnie

ocenił(a) film na 7
jony

przekombinowali, fanami pierwszej części były głównie kilkuletnie dzieciaki, kiedy poszedłem z 4-letnią córką do kina, to nudziła się, a jedynkę obejrzała z milion razy. To samo mówią moi znajomi, którzy mają dzieciaki w tym wieku. Jednemu to nawet chłopiec zasnął na seansie.

ocenił(a) film na 10

Mi się tam bardzo podobał i jak na moje nie jest brutalny i nie jestem podróbką Bonda.