PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120749}

Auta

Cars
2006
7,2 139 tys. ocen
7,2 10 1 139182
7,1 49 krytyków
Auta
powrót do forum filmu Auta

Raz napisane, że każda sekunda filmu renderowała się 17 godzin, potem, że 8 a na końcu 17 godzin dotyczy już całego ujęcia. To jak w końcu jest? A wygląd McQueena jest inspirowany wyglądem aut NASCAR i Corvetty więc nie wiem skąd tu Ferrari.

ocenił(a) film na 7
Wacho88

Tak jest przy wiekszości filmów. Kopiowane są bzdury z innych portali i powielane a przez osoby mające wyobraźnię jeszcze podkrecane jak tutaj z 17 na 8 godzin a później jeszcze co innego.
Najwiekszy bałagan jest w błędach filmowych, które tak naprawdę nie są wpadkami. Np. w ciekawostkach U-571 napisano, że Liga Narodów powstała po II Wojnie Światowej. Jakby ktoś sprawdził te rewelacje choć w Wikipedii, to nie dodawałby takich bzdur.
Liga Narodów powstała w 1919r (!!!) i funkcjonowała do wybuchu II WŚ. Oficjalnie zlikwidowano ją w 1946r jednak praktyvcznie przestała istnieć w czasie wojny. Liga została zastąpiona nową organizacja czyli ONZ.
W innym filmie wojennym Wróg u Bram, gdy samochód Daniłowa się wywraca ktoś napisał w ciekawostkach, że kaskader kierujacy autem ma czerwony kask na głowie. Jeżeli ktoś zadałby sobie trochę trudu i sprawdził to klatka po klatce to zauważyłby, że faktycznie widać czerwony, tyle że otok na czapce i jak mi się wydaje nie kaskadera ale manekina... Co do manekina nie jestem pewien ale bzdur nie wypisuję aby zaistnieć na forum.