Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122215
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

8 ptk.

ocenił(a) film na 8

Ja natomiast jestem zadowolony z filmu. Cieszy mnie możliwość obejrzenia Polskiego filmu na światowym poziomie. Oczywiście mieszankę uczuć dostarcza brak widowni. I to jest problem bo jak byłem w kinie to widziałem tylko dużo starszych od mnie fanów Polańskiego...

drugroboten

A ja za to byłam wśród młodzieży, która przez cały seans obżerała się popcornem, śmiała ze scen w, których nie było nic śmiesznego i nie potrafiła nawet wyłączyć dźwięku w telefonie i zachować ciszy...

ocenił(a) film na 9
drugroboten

A ja byłam z samymi parami, które chyba myślały, że to jest dobry film na randkę ;). I był jeden koleś, który się śmiał nie wiadomo z czego (serio nie wiem, jego reakcje zupełnie się rozmijały z reakcjami reszty widowni) a pozostali śmiali się z jego śmiechu, bo był komiczny :). Zaczęłam się nawet zastanawiać, czy filmwebowe trolle nie przeniosły się do kin, aby tam prowokować ;).

drugroboten

Mnie też się podobał, Polański trzyma poziom. Fajna rola Brosnana.

ocenił(a) film na 7
drugroboten

To przecież nie jest polski film, ludzie...

UnflinchingMan

Niech się cieszą.. ;]

ocenił(a) film na 8
drugroboten

ja byłam jako jedna z jedynie dwóch nastolatek na całe kino na tym filmie (byłam z przyjaciółką), byli sami starsi ludzie :D w sensie, że od 25lat w górę..
Ale film był dobry, nie wiem czemu było tak małe zainteresowanie młodszego pokolenia.

Sinta

U mnie tak jak u Sinty, byłem z grupką znajomych i chyba jako jedyni na sali mieliśmy niej niż 18 lat :) Mnie film się strasznie podobał :D

Aurenax

Nam się strasznie podobał. Super film. Tak jak Aurenax mówi, tylko my i jeden nasz znajomy nie mieliśmy 18 lat. Tak to wszyscy dorośli.

ocenił(a) film na 10
Sinta

Sinta, bardzo dobrze, było takie małe zainteresowanie ze strony młodzieży. Przynajmniej nam żadna Hannah Montana nie chrupała popcornem xD
Co do filmu..tak jak już pisałam wcześniej trzyma w napięciu i ogólnie dobry. Polecam. Na dzień dzisiejszy daje mu 10 punktów.

ocenił(a) film na 10
drugroboten

Tak dla ścisłości..też podoba mi się, że wyreżyserował go Polański i też pisał scenariusz..ale to nie jest Polski film ;/

ocenił(a) film na 8
Gabrysia21

Gabrysia21 - mogła byś nie łazić za mną na większości tematów? ;P

ocenił(a) film na 10
Sinta

Nie łażę za tobą tylko za Autorem Widmo..nie pochlebiaj sobie.

ocenił(a) film na 8
Gabrysia21

a Ty się nie bulwersuj.

PS - sorry, za to odstępstwo od tematu. :D

ocenił(a) film na 10
Sinta

A ja się nie bulwersuje przecież.. ziom
.......

użytkownik usunięty
drugroboten

nie pisze się 8 "PTK" tylko 8 "PKT"!!! :))

ocenił(a) film na 8
drugroboten

8 pkt ;) Zgadzam się ;) Film godny polecenia znajomym...
Niestety polskość tego filmu kończy się na nazwisku reżysera ;)
Kupując bilet w kasie ku mojemu zdziwieniu kasjer powiedział mi, że seans odbędzie się na małej sali... z 40 miejsc zajętych było 6 ;)
Ja mam 24 lata dzięki czemu na tym portalu jestem traktowany jako "starszy fan Polańskiego" ;)