Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122214
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

Ciekawe te miejsce odosobnienia, śmierć poprzednika, wizyta u profesorka, prom jak w Ringu, CIA, nawet Brosman którego nie trawię wypadł nadspodziewanie dobrze.
Potem niestety tak po prostu się okazało że -SPOILER- że to żona jest agentką CIA.
Lekki zawód ten film.

Jordan66

Jak dla mnie film fatalny, nudny, przewidywalny. Potrafiłem wyobrazić sobie co będzie dalej 10 minut przed tym jak to się stało... Scenariusz mało wciągający, oklepany temat z ukrywaniem spisków. Ledwo doszedłem do końca, po drodze prawie usypiając. Nie rozumiem fenomenu (oceny i nagród) dla tego filmu. Ode mnie 3\10 jedynie za McGregora i wspomnienia z Gwiezdnych Wojen. Kino nie dla mnie ;p

Speancer93

W sumie coś podobnego miałem napisać. Po pierwsze to chyba tzw. "political fiction". O ile oglądając dowolny film można sobie pomyśleć, że może gdzieś kiedyś ktoś taki żył to tutaj jest w miarę jasne że to nie mogło się wydarzyć. Dwa to w każdym filmie o agentach i służbach specjalnych, o ile nie są pokazywani sami oni, bohater jest marionetką uwikłaną w wydarzenia, których nie rozumie i nie kontroluje. Zawsze ktoś gdzieś w tle pociąga za sznureczki i jest o krok przed nim. Taki typ filmu wykorzystał Polański aby stworzyć atmosferę niepokoju, jednak jest ona dalece inna od tej z "Wrót" gdzie mieliśmy do czynienia ze zjawiskami paranormalnymi.