Ktoś może opisać jak dużą rolę w tym filmie ma "Eli Wallach" i jak dobrze w niej wypadł.
Gra on epizod, jedną scenę - dialog z McGregorem, podczas którego naprowadza Ghost'a na trop rozwiązania zagadki tajemniczego morderstwa - przedstawia się bowiem jako człowiek całe życie mieszkający na wyspie, znający wszelkie jej tajemnice:) Generalnie, jest uroczym, stetryczałym, może nieco nawiedzonym dziadkiem. Wallach w ogóle b dobrze wypada w tych swoich epizodach, widziałem go ostatnio w jednej z etiud filmu "New York I love you".
nie trzeba było aż tak dokładnie opisywać ale dzięki. Parę godzin temu obejrzałem film. Pewnie była to jedna z ostatnich projekcji tego dzieła. Nie poznałem Wallacha ale trzeba przyznać, że miał przyjemną rólkę. Tematyką film jest miejscami podobny do "Trzech Dni Kondora", a klimatem do "Snu Kasandry". Film oceniam na 8/10. Ogólnie ten rok wydaje się być dobrym rokiem dla kinematografii. "Autor Widmo", "Wyspa tajemnic", a dla bardziej rozrywkowego widza za pół roku Stallone coś przedstawi.