Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122215
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

Ajajaj, dlaczego dałem się nabrać na te pozytywne recenzje w zagranicznej prasie, dlaczego to zrobiłem?

Czemu nie wziąłem pod uwagę że ten film został oceniony wysoko tylko dlatego że w pewnym stopniu jest antyamerykański, a przeciętny amerykanin nie lubi CIA?

Nic w tym filmie się nie dzieje. Widzimy bohatera który śpi, je , jeździ samochodem i pisze książkę.

Jedyna dobra scena w tym filmie to ostatnia, ale tylko pod względem wizualnym. SPOILERY SPOILERY SPOILERY Bo jest po prostu idiotyczna. Po przekazaniu wiadomości od głównego bohatera, była agentka CIA wychodzi z zebrania, imprezy i rozjeżdża go lub wydaje rozkaz rozjechania tego gościa. No, oczywiście nikt nie powiąże jej nagłego wyjścia ze śmiercią bohatera minutę później. Myślałem że do CIA przyjmują inteligentniejszych ludzi.

Film nudny jak większość filmów Polańskiego. Niby w ostatnich sekundach coś się dzieje, a jednak nadal chce się ziewać.

To co idzie na plus to zdjęcia (w wiekszości, ujęcia kupowatego morza/oceanu słabiutkie.

ocenił(a) film na 3
keeveek

Zgadzam się co do samego zdania na temat filmu - nuda.
W filmie bohater mówi, że rękopisy premiera są dobre na bezsenność - podobnie jest z tym filmem.
Szczerze to oglądałem go na 2 razy :)
Nie zgodzę się natomiast co do zdania, że "film nudny jak większość filmów Polańskiego", ale to już kwestia gustów.
Nie polecam tego filmu. A szkoda.

ocenił(a) film na 5
ebrithil5

To znaczy ja akurat się wynudziłem przy prawie każdym jego filmie, nawet przy dziewiątych wrotach ;p