PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 105752
5,8 83 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Świeżo po obejrzeniu trailera - zapowiada się świetne widowisko. I szczerze powiedziawszy jedynie mam nadzieje, że przez 13 lat i ogromne zmianę w mentalności kina sam Cameron stworzy cos równie niesamowitego co w 2009.

chrzanowsky

Wizualnie to z pewnością będzie niesamowite, ale fabularnie równie nieskomplikowane jak jedynka. Kolejna wojna, teraz z udziałem morskich stworzeń dla odmiany.

ocenił(a) film na 7
forek23

Być może masz rację. Mimo wszystko widowisko będzie wspaniałe. Jedynie mam nadzieję, że poprawność polityczna nie skradnie tak długo wyczekiwanej kontynuacji.

chrzanowsky

Oby. Warto będzie się przejść do kina, by zobaczyć ponownie ten przepięknie wykreowany świat. To jest jeden z tych filmów, gdzie historia jest banalna, a mimo to ogląda się z zapartym tchem.

chrzanowsky

Świetny? Trailer wskazuje na to, że nie mamy już do czynienia z live action movie ale stuprocentową animacją CGI. Nie ma żadnego zarysu fabuły, tylko seria obrazków bez kontekstu. Dowiadujemy się za to, że niebieskie ludki najwyraźniej połowę swojego czasu spędzają w wodzie o czym nie wspomniano w części pierwszej....ktoś kto nie zna filmu no 1 powiedziałby, że właśnie widzi intro do gry PS...

ocenił(a) film na 7
Ezo_Okami

Myśle, że lekka przesada. Ja jednak widzę w tym teaserze jednak coś co mnie uwiodło tak samo 13 lat temu. A co do fabuły - zobaczymy jak już obejrzymy ;)