Osobiscie, ciezko jest powiedziec o czym moze byc, bo w 1 juz wszystko bylo...
Jedyne co mi przychodzi na mysl to 2 wersje: 1 - ludzie postanowia sie zemscic, za to co
stalo sie w jedynce i dojdzie do kolejnej wojny albo 2 - na jakiejs innej, pobliskiej/dalszej
planecie zrobia to co na Pandorze i "mieszkancy" tej planety poprosza tych z Pandory o
pomoc...
No i dlugi okres przerwy pomiedzy 1 i 2, tworzenie 2 czesci rownoczesnie, oraz to ze 3 czesc
wychodzi rok po 2 nasuwa na mysl, ze 2 czesc skonczy sie jak "Matrix reaktywacja" czy
"Powrot do przyszlosci part II" - "to be continued" i 3 czesc bedzie dalszym rozwinieciem 2...
Avatar 2 będzie prawdopodobnie o wodnym świecie na pandorze ponieważ w avatarze 1 było wprowadzenie o świecie na lądzie i w powietrzu.
A avatar 3 będzie o pobliskim pandorze księżycu.
Były jakieś pogłoski, że film pojawi się w 6D. Pisano o tym w wątku "Film w 6d!", ale tam jest 17 stron i dużo sprzecznych wypowiedzi więc pytam tu - na czym to 6D ma polegać?
2D - wiadomo
3D - czyli obraz ma głębię
4D - fotele się ruszają, czuć zapachy itp.
Tyle wiem. Ale 5D? 6D? Fajnie by było, gdyby ktoś mi to wyjaśnił.
A co będzie w drugiej i trzeciej części - nie wiemy do końca. Jeśli doczekamy realizacji, to się dowiemy. A Cameron potrafi czekać - udowodnił nam to. Słyszałam już parę głosów takich jak to, co mówi MINICorn, więc wydaje się to możliwe. Oby nas nie zanudzili ;-)
hehe a ja wlasnie myslalem, ze te ruchome fotele i podmuchy wiatru to 6D no ale, widac, ze nie:)
NIe wiem, co to niby bedzie 6D - moze tylko plotka ale moze to bedzie, ze w specjalnie przystosowanych kinach oprocz tych wstrzasow itd. beda dodatkowe ekrany - glowny przed oczami i np. 2 po bokach pod skosem i bedzie tak jakby sie jakas panorame ogladalo....
Nie masz racji. To są grupy filmów:
1d- nie ma takiego czegoś
2d- normalny film
3d- no wiadomo trójwymiar
4d- nie ma
5d- to 3d z ruchomymi krzesłami woda wiatr itd.
6d- na razie nie ma to będzie pierwszy film
następną część ściągną scenariusz znowu z jakiegoś klasyka (tak jak wcześniej z tańczącego z wilkami), może teraz będzie to ojciec chrzestny (hahahaha).
Avatar - Pierwsze spotkanie Jake'a z Na'vi Avatar 2 - nie wiemy ale akt drugi film opwie o czyms innym Avatar 3 -? Avatar 4 - ???????????????????
Brak jakiejkolwiek interpunkcji (oprócz dzikiej ilości znaków zapytania (po co? O.o) spowodował, że nie mam bladego pojęcia co chciałeś przekazać :/.
Najprawdopodobniej w Avatar 2 bedzie zupelnie inny swiat...inni ludzie,inne zwierzeta i inni aktorzy...(chociaz wolalbym tych samych :( )
Jeżeli zauważyliście- nie ma obsady w Avatarze 2 na filmwebie. Ale Avatar 3 ma już obsadę. Ciekawe? Przypadek?
Niezupełnie. Mnie się wydaje, że to będą zupełnie inni ludzie Navi. Dlatego trudno powiedzieć kto będzie w nim grać. A3- aktorzy powracają. Może potomkowie Neytri i Jake'a?
Oni będą wodzami może młodymi albo już starymi.
Może Jake będzie miał jakiś kontakt z zmarłym bratem.
Scenariuszy może być wiele.
Avatar 2 będzie prawdopodobnie o wodnym świecie na pandorze ponieważ w avatarze 1 było wprowadzenie o świecie na lądzie i w powietrzu.
A avatar 3 będzie o pobliskim pandorze księżycu.
Nie pozostaje wam nic innego,niż tylko czekanie na premierę i nie pisanie durnych komentarzy na temat fabuły i waszych odjechanych domysłów na temat 2d,3d,4d,5d i 6d,cokolwiek to dla was dzieci znaczy.pozdro
Ale rozmawiać można. Ta dziwna technika 6D jest częścią filmu, o którym jest to forum. I fakt - przy tym 4D się pomyliłam, sorry.
Przecieżś można snuć domysły nt. fabuły. Później można będzie porównać, kto miał najwięcej racji. Gdybyśmy nie mogli o tym pisać, to te forym byłoby do niczego.
hehe dobre. Avatar 2 dopiero w 2014 roku a Avatar 3 juz rok poźniej :D piorunem im to pojdzie ^^
tez nie wiem co jeszcze moze byc w tym avatarze .. musieliby sie mega wysilić :D ale obejrzec napewno obejrze ;]
2D - wiadomo
3D - trójwymiar
4D - ruchome krzesła+inne efekty takie jak woda
5D - zapachy
6D - ??? To by musiało być zwiazane ze smakiem.
Tak naprawdę tylko 2D i #D maja matematyczne uzasadnienie. Powyżej tego (czyli 4D 5D) to tylko nazwy umowne nie związane z matematycznym uzasadnieniem
Ale skoro od raazu jest planowane Avatar 2 i 3 to znaczy że James Cameron Idze już po bandzie i tylko na kasę.
6d kiedy bohater dostaje w pysk my też,albo odczuwamy te same emocje a nawet ból,choć to ostatnie raczej by nie przeszło.
teraz mamy takie czasy ze cholera wie co wymysla ;]
ale osobiscie czasem przerazaja mnie te nowinki technologiczne ^^