PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 103 tys. ocen
7,2 10 1 103350
5,9 81 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

4DX 3D vs 3D

ocenił(a) film na 10

Co lepsze? Nigdy w 4DX 3D nie byłem nie wiem czego się spodziewać i czy w ogole idzie tam coś oglądać z napiasami? IMAX 3D odpada 200km to za daleko.... I jeszcze jedno pytanie czy 4DX 3D jest w HFR? Przy 3D jest napisane a przy 4DX 3D już nie, chociaż może to być tylko pomyłka...?

3D | HFR · EN · ( NAP · PL )
4DX 3D | EN · ( NAP · PL )

zateo

W 4DX masz wersje z napisami lub dubbingiem, 3D jest z HFR. Film ma optymalizację pod IMAX i w nim najlepiej wygląda i brzmi, ale jeśli już kiedykolwiek tam byłeś, np. na jedynce to niczym nowym Cie nie zaskoczy poza HFR. W 4DX jest nieco gorszej jakości obraz i dźwięk za to cała reszta to nowość jeśli idziesz pierwszy raz. Efekty których możesz się spodziewać w tym akurat filmie to sporo wody (góra, przedni fotel i sztorm z wentylatorów), wiatr, dym, kilka zapachów, bąbelki w podwodnych scenach, sprężone powietrze pod zagłówkiem, miziaki i podmuchy w stopy, stroboskop i róznego rodzaju efekty w obrębie fotela jak uderzenia w plecy, przeróżne wibracje. Jak do tej pory najciekawiej zrobiony film, w 4DX na jakim byłem, sporo róznorodnych efektów o ile będziesz mieć szczęście i wszystkie będą działać. Ja akurat mam pecha i zazwyczaj jakiś efekt nie działa. Albo są dymiarki nie napełnione, albo woda nie działa. Dziś akurat wszystko było w porządku poza brakiem sprężonego powietrza w zagłówkach, ale tylko w moim fotelu. Dwie małe uwagi, nie wieszaj ubrania na oparciu (żadnym) i jeśli masz okulary 3D z IMAX to w 4DX nie będą działać.

ocenił(a) film na 8
wlodi5

A nie męczyły te efekty przez ponad 3h filmu?

zateo

Mnie informacja o HFR pojawiła się po zakupie biletu. Zawsze możesz dopytać by być pewnym.

ocenił(a) film na 10
zateo

3D IMAX mnie zachwycił. Niesamowite wrażenia.

ocenił(a) film na 10
barbi18

Szkoda, że na północy Polski nie ma żadnego IMAXa....