Co lepsze? Nigdy w 4DX 3D nie byłem nie wiem czego się spodziewać i czy w ogole idzie tam coś oglądać z napiasami? IMAX 3D odpada 200km to za daleko.... I jeszcze jedno pytanie czy 4DX 3D jest w HFR? Przy 3D jest napisane a przy 4DX 3D już nie, chociaż może to być tylko pomyłka...?
3D | HFR · EN · ( NAP · PL )
4DX 3D | EN · ( NAP · PL )
W 4DX masz wersje z napisami lub dubbingiem, 3D jest z HFR. Film ma optymalizację pod IMAX i w nim najlepiej wygląda i brzmi, ale jeśli już kiedykolwiek tam byłeś, np. na jedynce to niczym nowym Cie nie zaskoczy poza HFR. W 4DX jest nieco gorszej jakości obraz i dźwięk za to cała reszta to nowość jeśli idziesz pierwszy raz. Efekty których możesz się spodziewać w tym akurat filmie to sporo wody (góra, przedni fotel i sztorm z wentylatorów), wiatr, dym, kilka zapachów, bąbelki w podwodnych scenach, sprężone powietrze pod zagłówkiem, miziaki i podmuchy w stopy, stroboskop i róznego rodzaju efekty w obrębie fotela jak uderzenia w plecy, przeróżne wibracje. Jak do tej pory najciekawiej zrobiony film, w 4DX na jakim byłem, sporo róznorodnych efektów o ile będziesz mieć szczęście i wszystkie będą działać. Ja akurat mam pecha i zazwyczaj jakiś efekt nie działa. Albo są dymiarki nie napełnione, albo woda nie działa. Dziś akurat wszystko było w porządku poza brakiem sprężonego powietrza w zagłówkach, ale tylko w moim fotelu. Dwie małe uwagi, nie wieszaj ubrania na oparciu (żadnym) i jeśli masz okulary 3D z IMAX to w 4DX nie będą działać.