2022
7,2 108 tys. ocen
7,2 10 1 108339
5,9 61 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Boże czemu ?

użytkownik usunięty

Tylko nie to . Ten film zniszczy psychikę kolejnym młodym ludziom (zdążą się narodzić) Boże
wstąp do Camerona i wybij mu ten pomysł z głowy.

ocenił(a) film na 6

Rzeczywiście, Avatar to średni film, głównie rozrywkowy i czerpiący strumieniami z "Tańczącego z wilkami". Ale oczywiście z powodu genialnych efektów specjalnych wybuchł szał. Dwójka znów okaże się hitem, będzie jeszcze bardziej wypasiona, ale oczywiście fabuła bzdurna, z tego co zdążyłem poczytać. Cóż, Cameron musi zarabiać.
Avatar to dobry film, żeby odpocząć od myślenia (chociaż ja wolę wtedy coś jeszcze głupszego, flaki itp.) Nie jest to gniot, ale druga część prawdopodobnie nim będzie. Jestem na nie. Już dwa razy nie, jewszcze niech ktoś się dopisze i film nie powstanie :)

litwosxd

Jestem na - tak!

KapitanOrzech

Jak obejrzę to nie umrę.

użytkownik usunięty
litwosxd

litwo Najpierw musisz uwierzyć w Boga bądź co bądź jesteśmy uważani za klasę Szatana.

ocenił(a) film na 6

Yyyyyy co ma do tego Bóg? Poza tym nie musisz się już chwalić w wypowiedziach, że chodzimy razem do klasy :)

Podzielam to znadnie. TYLKO NIE TO. A najgorsze jest to że ma być również trzecia część ;/
I znów będzie we wszystkich mediach "PRZEŁOM W HISTORII KINA!! ARCYDZIEŁO!!" Swoja drogą to było do przewidzenia ze pierwsza część będzie beznadziejna skoro sami siebie musieli reklamować jako "arcydzieło" -.-

dolgorlz

To samo było z ojcem chrzestnym. Też w mediach było że to arcydzieło. Swoja drogą to było do przewidzenia ze każda część będzie beznadziejna skoro sami siebie musieli reklamować jako "arcydzieło" -.-

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

Kretyn...

Argument maniakalnych fanów staroci obalony = obelgi pod moim adresem

Typowe dla niedorozwojów takich jak ty.

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

Słuchaj dzieciaku, nie zamierzam kłócić się z takim gołowąsem z kompleksem niższości. Jesteś uczniem podstawówki/gimnazjum i nikt zapewne nie traktuje cie w twoim środowisku poważnie . Szczeniackie frustracje i kompleksy zamieniasz w durne posty i tematy na forum Filmwebu.... Fakt, iż zawsze obiektem twojej nieuzasadnionej krytyki pada zawsze klasyka kina jest tego dowodem. Dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta, a każdy inteligentniejszy filmwebowicz to już zapewne dostrzegł. Krytykujesz klasykę podkreślając prymat nowszych produkcji dlatego, że starsi nie traktują twojej osoby poważnie.

Klasyka kina (dorośli) są przez ciebie krytykowani. Ty zaś jesteś młody i dlatego tak często podkreślasz znaczenie współczesnego kina odrzucając jednocześnie klasykę..... Taki właśnie jesteś: Prostaczek, którego łatwo rozszyfrować...

Każda interpretacja jest cenna, także jeśli nie jest prawidłowa.

"Ten film zniszczy psychikę kolejnym młodym ludziom"

Nie bardziej niż "Ojciec chrzestny".....:-I

Jak wgl. mozna porownywac do siebie dwa odrebne gatunki ? Ojciec Chrzestny i Chlopcy z Ferajny, Avatar i Star Trek, tak trzeba porownywac! Jedni wola takie kino inni takie ! Skoro wolisz filmy gangsterskie ogladaj gangsterskie i nie zabieraj sie za SC-FI. Mi sie oba filmy podobaly, nie lubie ograniczac sie do jednego gatunku!

Janiqua

Nikt tu nie porównuje gatunków, tylko wpływu filmu na psychikę młodych ludzi....

Zwykle jest tak, że im bardziej wychwala się film, tym gorszy się okazuje. Ale niekoniecznie drugi Avatar będzie gniotem. Może wymyślą bardziej ciekawą fabułę? Często seqele są gorsze, ale to może się zmienić. Pozostaje czekać, jeśli się nie rozmyślą xD

Puszka_26

Po co kręcą 2? Tylko i wyłącznie dla kasy. Jedynka była moim zdaniem bardzo mocno przereklamowana, na prawdę nie wiem czym ludzie się tak zachwycają, nudna fabuła, jak zresztą cały film, jedynie efekty 3D były niezłe i widoki, ale żeby za raz tyle nagród i film okrzyknięty przełomem?
Mam nadzieję, że do 2014 ta durna mania na Avatara minie.

Mimo tego że masz rację to i tak pójdę na to do kina i znów będę przeżywać jakie to było zajebiste :P

ocenił(a) film na 10

Mazi to wedlog ciebie jaki powinien byc film nie niszczacy psychike..? O misiach?Zwierzatkach i laleczkach Barbie???

Nie wypowiadaj Imienia Pana Boga Twego na daremno

KapitanOrzech

...albowiem pan nie zostawi bez kary tego ktory naduzywa imienia jego!

xavor

Amen.

ocenił(a) film na 6
helsinger

Bóg zapłać.