PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 103 tys. ocen
7,2 10 1 103408
5,9 81 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Coś mi się zdaje, że w 2 części przeciwnikami Navi będzie jakaś inna konkurencyjna rasa. Wiele na to wskazuje. Wystarczy uważnie obserwować wypowiedzi Camerona w sprawie 2. Sam doszedłem do takiego wniosku.

ocenił(a) film na 8
polonista_filmweb

ciekawy pomysł

polonista_filmweb

A na podstawie jakich wypowiedzi?

KapitanOrzech

A na podstawie tych do, których doszedł sam...

erebeuzet

A linki?

KapitanOrzech

ale żeś odkopał...

polonista_filmweb

Mój znajomy niedługo wyjeżdża do Nowej Zelandii gdzie będzie pracował przy drugiej części. Próbowałam się trochę podpytać o co będzie chodzić ale problem leży w tym że nikt za bardzo nie wie, a sam James Cameron co chwile wali nowymi pomysłami. Jedyne co jest pewne to to ze część filmu będzie się działa w podwodnym świecie.

Blackmarry

Serio, czy ściemniasz?

Blackmarry

Poważnie? To wypytuj go o szczegóły i podawaj je na moim blogu!

Blackmarry

akurat fakt o tym, że będzie pod wodą jest od dawna znany, podobno ma to być (cytat) "kilka scen z udziałem wody, bynajmniej nie będzie to cała fabuła". interesuje mnie, co tam się będzie działo, chociaż czytając wypowiedzi Camerona (mówił, że chce zwrócić uwagę na problemy oceanów i ma być głównie rozrywka) pewnie będzie coś w stylu, że ludzie wrócą i zaczną kopać pod wodą.

polonista_filmweb

Tak poważnie. Co do scen pod wodą to nie będzie ich kilka lecz cała baza filmu będzie opierać się na tym żywiole. Taka przynajmniej jest narazie planowane lecz nigdy nic nie wiadomo. Ludzie na planie dostają świra bo nie wiedzą co maja robić mój znajomy robi rzeźby tzn przeistacza pomysły Camerona w realną mase ale mówi że co chwile koncepcje zostają zmieniane i ma powoli dość że wszystko jest tak nie jasne i spontaniczne. Co do ludzi to bardzo prawdopodobne że wrócą a wręcz w 99 procentach pewne. Możliwe też że ponownie zobaczymy Grace ale to stoi jeszcze pod znakiem zapytania.

Blackmarry

masz może jakieś nowe info?

Blackmarry

masz może jakieś nowe info?

Jezus_drugi

Posiadasz umiejętność pisania bardziej rozwiniętego niż Control+C, Control+V?

sandy97

Po co się wysilać, jak można wkleić i przekaz jest ten sam?

Jezus_drugi

"Po co się wysilać..." - święte słowa. Tak więc, nie będę się wysilać i zakończę konwersację z Tobą, trollu.

sandy97

Ok.

polonista_filmweb

A mi sie wydaje ze akcja 2 obejmnie okres kolonializacji i przybeda na Pandore pierwsi ludzie ... Statek kosmiczny bedzie wchodzil w atmosfere silne pole magnetyczne na niego zadziala i spadnie do oceanu .. tam beda Navi ktorzy zyja pod woda i jako dobroduszna i ciekawska rasa pomoga rozbitkom ,ludzie jak zwykle uzyja sily podbija ich kolonie a w koncowce wyplyna na powierzchnie ...

kamil7k

Ciekawy pomysł

sandy97

dziekuje ;) pomysl pomyslem ale kto wie moze Cameron cos w podobie wymysli hehe

polonista_filmweb

Navi najadą na Amerykę na tych swoich smokach i będą strzelać z łuku do drwali ścinających drzewa.

Jedna grupa wpadnie jednak do Rowu Mariańskiego i rybki będą miały papu. ;P

xtomix

jedynym filmem, do którego Cameron nakręcił kontynuację był Terminator! Jeśli ktoś nie wie dlaczego to powodem był niski budżet "jedynki" - James zrobił doskonały film, ale nie "rozpędził" się na nim na tyle ile by chciał. Myślę, że facet jest człowiekiem spełnionym i zbyt ambitnym aby dla kasy kręcić Avatara 2

disturbed123

Mnie też ciekawi jak nazwię 2 część bo na pewno nie będzie to AVATAR 2, a już sam cameron wspomniał że akcja będzie się toczyć na pandorze i w jej wodach, jak i okolicznych planetach i film będzie pokazywał nam kulturę na'vi, więc najazdu ludzi bym się nie spodziewał