2022
7,2 108 tys. ocen
7,2 10 1 108416
5,9 61 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Miał być w 2014 potem 2015 a teraz w 2016!? Avatar to najlepszy film na świecie według mnie a
słyszałem że Cameron w jednym z wywiadów powiedział że Avatar to będzie trylogia czyli będzie
Avatar 3, 4, 5 i kto wie może i 6 według mnie to może się udać ale teraz czekam na 2 czyli jeszcze
3 lat trochę długo ale wytrzymam na pewno pójdę na to do kina.

Michael317

A czy wiesz ile części jest w trylogii? Mianowicie na trylogię składają się 3 części, 4,5 bądź 6 części to seria, Poza tym nie sądzę żeby Cameron robił czwartą część pewnie poprzestanie na trzeciej, jaki ma sens rozwlekanie historii na 6 części gdzie tak na prawdę 3 części wyczerpią ją w całości. Już pierwsza część wyczerpała większość pomysłów jeżeli chodzi o fabułę( najeźdźcy z kosmosu chcą podbić planetę dla jej bogactw naturalnych, a rdzenna ludność broni jej i w końcu udaje im się przegonić wroga na jego ojczysty świat), co można wymyślić w kolejnych częściach? Na Avatara 2 będziemy czekać do 2016 roku czyli licząc od 2009 roku to będzie razem 7 lat czyli więcej niż na pierwszą część, z czego można wnioskować że twórcy Avatara nie mieli pomysłu na scenariusz. Ja uwielbiam ten film i z niecierpliwością czekam na kontynuację ale nie wydaje ci się to dziwne, że na kontynuację trzeba czekać aż 3 lata dłużej niż na pierwszą część? W kontynuacji podobno ma ukazać wody Pandory i życie w tych wodach ale to nadal trochę za długo( pierwsza część powstawała 4 lata).

ocenił(a) film na 8
Greg_fw

tak trochę długo ale na Filmweb już jest strona avatar 3 , 4 , 5 ale jestem ciekawy co będzie w 2 oprócz tego że będzie o pandorskich wodach co wiem od dawna ale chciał bym wiedzieć coś więcej a z tego co czytałem z filmu został wycięty kawałek w którym Neytiri (czyli dziewczyna Jeka) jest w ciąży czyli najprawdopodobniej pojawi się też ich dziecko.

Michael317

Uwielbiam ten film jak wy, ale do 2016?! Jeszcze 3 lata? Przecież pierwsza część była w 2009! 7 lat przerwy? To przesada

AmberKate

Im dłużej będziecie czekać, tym chętniej pójdziecie na film, a co z tym idzie - James Cameron zarobi więcej pieniędzy. Wszystko co się robi w Hollywood jest nastawione na zysk, ale po żadnym filmie nie widać tego tak, jak po produkcjach Camerona. A film nie musi być robiony od podstaw, bo cały świat jest już stworzony. Wystarczy w gotowym uniwersum umieścić nową banalną historię :)