PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 103 tys. ocen
7,2 10 1 103172
5,9 81 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Ja nie wiem, jakim cudem można było przez tyle czasu tworzyć ten film i na końcu urodzić jak rozczarowującą fabułę... Scenariusz jest prosty jak budowa cepa. Skrojony pod mało rozgarniętych nastolatków. Przez to wszystko jest potwornie przewidywalne. Postaci są wręcz podpisane boldem: "Zły", "Dobry". Ckliwe historie o tym jak ważna jest przyjaźń i lojalność i jak trzeba sobie pomagać. Wyjęte wprost z bajek Disney'a. Pierwszą część oglądało się z zapartym tchem zastanawiając się co będzie dalej. Część druga (pomimo fantastycznych efektów) jest po prostu nudna i przewidywalna. Wielka szkoda....

ocenił(a) film na 8
rafal_sp

Coś czuję, że ten awatar to tak naprawdę został zrobiony w "duchu i nabożeństwie najnowszym technologiom kinowym i odkrywaniu na tym polu nowych horyzontów dla całej branży". Fabuła z tego co czytam, nie jeden komentarz, jest słaba. Efekty podobno ok,  ale poza efektami, chyba zabrakło treści. Jak wiadomo , Cameron fascynuje się światem podwodnym, ale z opisu Twojego i wielu innych, wynika, że powstał benchmarkowy technicznie film, tylko bez treści. W jakim kinie / systemie oglądałeś Avatara 2?

ocenił(a) film na 6
mnusul

Hej, oglądałem w Heliosie, w 3D, bez dubbingu. Technicznie film jest bardzo dobry. Ale film odbiera się jednak głównie poprzez jego fabułę. Scenariusz musi wciągać, intrygować. Tu tego nie ma. Po godzinie oglądania pięknych widoków widz zaczyna się po prostu nudzić...