PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 103 tys. ocen
7,2 10 1 103350
5,9 81 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Jak myślicie kto więcej zarobi w kinach ???
Ja myślę że zdecydowanie Gwiezdne wojny będą lepsze

wort801

Raczej Avatar 2. Obawiam się, że Disney zepsuje SW7. :/

ocenił(a) film na 9
sandy97

Jaki ma to niby wpływ na wyniki finansowe? xD

nikike

wort wpisał w poście 2 wątki, zauważ, że tylko pierwszy to pytanie. sandy skomentowała ten drugi, odnośnie personalnej opinii wort'a - tak to zrozumiałem.

ocenił(a) film na 9
Wilkolak_Autograf

Możliwe, choć nawet ta "personalna opinia" autora tematu odnosiła się do wyników finansowych, a nie do jakości filmu.

nikike

O wynikach finansowych nie było w ogóle opinii, lecz PYTANIE ;) Opinia zaczęła się poniżej od "Ja myślę że(...)", odnośnie głównego tematu "Gwiezdne Wojny Epizod 7 vs Avatar 2 "

wort801

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Co zarobi więcej, a co będzie lepsze, to dwie różne sprawy.

NickError

Gwiezdne wojny będą lepsze
czyli więcej zarobią .....

wort801

Akurat jakość filmu nie koniecznie zależy od sukcesu kasowego i dużej frekwencji w kinie. Nawet jeśli GW bedą ch*jowe to i tak zdobędą ogromną widownię.

wort801

Cameron zawsze robi najbardziej kasowe filmy

wort801

Avatar 2 zarobi więcej. To pewne.

lolmiki

Ja myślę inaczej

wort801

Ja bym chciał żeby GW zarobiło więcej, ale niestety, tak się nie stanie.

lolmiki

Nie wiadomo jak to będzie zobacz oceny Avatara teraz a jakie mają Gwiezdne Wojny avatar miał dobry wynik ponieważ był nowością cały film z nowej technologii plus 3d jako pierwszy film miał 3d i ludzie z ciekawości poszli a teraz słabo z ocena np na filmwebie jest na prawie 700 miejscu .a na innych portalach też jest słabo oceniany .

wort801

Co ty za bzdety opowiadasz, przed avatarem oglądałem masę filmów w 3d chociażby małych agentów 3d, jakieś tam małpy w kosmosie i całą masę innych kung-fu-pand. A ocena niczego nie odzwierciedla - i tak cała masa ludzi pójdzie na drugą część na pewno więcej niż na Star Wars. Nie muszę chyba z resztą mówić na który z tych 2 sam się wybiorę.

Artemisek

Wiec się pomyliłem ja z pewnością na Sw 7 idę .

lolmiki

To bardzo kontrowersyjny temat - poczekamy - zobaczymy.
Machiny czasu na razie nie macie.
zostaje kwestia nastawienia reszty krajów oraz skuteczność reklam.

użytkownik usunięty
wort801

Avatar 2 zgarnie więcej od SW7, ale nie zgarnie więcej od jedynki.
Zarobi pewnie z 1,8 mld MAX.
A SW7 z 1,5 max

sully_avatar dzięki za opinie .

ocenił(a) film na 9
wort801

Chiny pewnie zdecydują.

nikike

Jak w przypadku Transformers 4 i TMNT, gdzie Chiny masowo poszły do kin i zarobili w ch... dużo

ocenił(a) film na 9
Lody01

No właśnie.

wort801

SW 7, bo fandom SW jest największy na świecie, jeżeli chodzi o środowisko jakiegoś "filmu", no, może co do LOTR nie jestem pewien, ale IMO fanów SW jest więcej. Dlatego biorąc pod uwagę fandom i "komercję" jaką kręci Disney to SW 7 będzie murowanym sukcesem finansowym, ale czy filmowym? No nie wiem...

wort801

Odpowiem na sukces finansowy w box office: jak dla mnie 'Avatar 2' pozamiata; SW 7 zarobi i swoje, ale jeśli miałbym tu typować lepszy wynik finansowy to będzie to film Jamesa Camerona. I nie chodzi mi o to, który film będzie lepszy - chodzi mi jedynie o to, że obie marki są dobrze znane, mają swój olbrzymi fandom, ale i obie produkcje będą mieć niesamowitą reklamę <przynajmniej A2 takowy będzie mieć, Fox całkiem niezłą kampanię reklamową puścił na 'Avatara' - u Disney'a, natomiast, z promocją filmów bywa różnie..>. Natomiast nie przeczę, że A2 nie pobije wyniku 'jedynki', co to to nie.

wort801

Jestem przekonana, że będzie to Avatar 2. z jednego i największego powodu- to co pokazał Avatarem, ilu Avatar zdobył fanów, ciężko będzie to pobić :). więc Avatar zawojuje kinem najprawdopodobniej :D

wort801

Naprawdę jest to takie interesujące kto więcej zarobi ? Wpadnie Ci coś z tytułu dochodu do kieszeni ? Jeśli Epizod siódmy zarobi mniej to będzie gorszy od badziewia spod znaku Camerona ? A może lepszy ? Normalny amerykański głąb myśli takimi kryteriami jak napisałeś. Naprawdę zaczynamy przypominać tamtejsze społeczeństwo ?

wort801

Na pewno będą to olbrzymie zyski po obu stronach. Osobiście bardziej czekam na SW7 jako że jestem fanem od dziecinstwa, ale na Avatara 2 z pewnoscia wybiore sie do kina. Odpowiadajac na pytanie, myslę, że SW7 zarobi więcej.

wort801

Zdecydowanie Avatar 2 więcej zarobi.

użytkownik usunięty
wort801

Zdecydowanie Avatar 2.
Z prostych przyczyn: pierwsza część to ponad 2,5 miliarda przychodów z biletów.

ocenił(a) film na 9
wort801

Sorki, ale uważam, że tylko James Cameroon może pobić własny rekord, żaden film nie jest w stanie dobić do sumy 2mld $. Taka jest prawda.

użytkownik usunięty
wort801

Zwisa mi to, widzowie nic nie zyskają z faktu który film więcej zarobił. Liczy się czy to dobra produkcja.