Po 13 latach wraca jeden z najbardziej kasowy filmów .Gdzie 2009 r pokazał nam nowe oblicze kina a nie którzy pokochali filmy oglądając je przez magiczne okulary i na ogromnym ekranie IMAX .I teraz na koniec 2022 r Wraca druga część Czy Avatar znowu zachywca jak pierwsza część,czy jeszcze bardziej chce zawładnać naszą wyobrażnią.
Sądze że juz nie ale to nadal jest piękny potecycki film z pięknym wizualnym obrazami szczególnie wodny świat w tych scenach budzi w tobie dziecko ja poprostu chciałem w jedym momencie łapać tam pewne elemety ale sobie mówie człowieku już dawno po 3o zachowuj się.Nawet zastawialem czy wolę Avatara w tym gdzie bardziej spokojne sceny i widoki z programów przyrodniczy ,czy jak film nabiera tempa i dostajemy Hollywodzką rozpierduchę ,która też niczego sobie.
Nawet sie zastawiałem przecież reżyser sam powiedział że jest trochę przerażony ile użył broni różnej maści w swoich filmach wiec chyba by postawił znak równości przy tym Cameronie gdzie możemy podziwiać piękno Pandory.To piękne wizualne kino o przeslaniu że rodzina trzyma się razem o nienawiści szukania swego mniejsca o bycie czasem nie pokornym najpierw zrobię potem po myślę .Taką moim minusem to trochę za mało by matki na ekranie czyliZoe Saldana a miala chyba fajną na papierze trochę wojowniczki trochę troskiwej matki czy osoby nie wiadomo co tym myślec tylko to co miała na papierze nie końca po mojemu dostała na ekranie by to pokazać .
Ale jeżeli przez prawie 4 godz tam bez 15 minit licząć reklamy .Na leżę do tych osób co jestem na sali przed reklami a nie wchodze w ostaniej chwili i światełkiem szukam rzędu miejsca i pytam osoby towarzyszącej to ten rząd te mniejsce wyżej czy niżej .wiec jak przez prawie 4 godz wysiedzało w kinie bez bólu to chyba sobie powiedzieć że film dobry.7/10