PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 105683
5,8 83 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Jeżeli krytycy w ten sposób oceniają ten film, np porównując do tabletki do zmywarki, to znaczy, że ich zdolność przeżywania tego filmu, odczuwania emocji jest mocno, mocno spłycona. Moja cała rodzina w liczbie osób 7, wyszła z seansu ze łzami w oczach, a co niektórzy po wyjściu nie mogli się uspokoić. Dla mnie i mojej rodziny film genialny.

ocenił(a) film na 8
Alina23

Różne osoby, różne doświadczenia, różna wrażliwość, różna empatia ... mnie bardziej zastanawia, jak taki film oceniający oceniają (ocenia się całokształt filmu) na 1 gwiazdkę do 4 gwiazdek....

ocenił(a) film na 5
mnusul

Niezły trolling xD

Alina23

To więcej mówi o twojej rodzince niż o jakości filmu.

ocenił(a) film na 9
YodaRozpruwacz

Nie każdy doświadczył "zimnego chowu" tato nigdy cię nie przytulił ? Więc zazdrościsz normalnej rodzinie.

GonsiorLesny

Normalna polska rodzina brandzluje się niebieskimi ludzikami z kosmosu {ZOBACZ JAK}

Alina23

Film nie jest pozbawiony wad, ale ma w sobie tyle serca i dobrze nakreślonych postaci, daje cudowne filmowe/kinowe doświadczenie, że oceny ponizej 7 są po prostu nie w porządku.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Serca? Więcej serca ma Król Lew ;) czy chociażby Titanic puszczony przed seansem Avatara 2 :P

ekwi

raczej nie

ekwi

Król lew to rewelacyjny film nie wymieniają go obok gorszego jednak Titanica ;)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Dla mnie oceny powyżej 4 są zawyżone

ocenił(a) film na 8
Ciemny46

Po co się ograniczasz... daj 1 gwiazdkę, jeśli naprawdę tylko z powodu fabuły obniżasz o tyle swoją ocenę. Naprawdę w całej produkcji nie zauważyłeś innych elementów zasługujących na uznanie?

ocenił(a) film na 7
Ciemny46

A dla mnie poniżej 5 są zaniżone (i tyle bym mu dał , bo film jest średni, ale za świat, CGI należą się dodatkowe gwiazdki) :)

ocenił(a) film na 5
Alina23

W ten sposób można bronić każdego przeciętnego wyciskacza łez z płytką fabułą

ocenił(a) film na 7
Alina23

No widzisz, nie chcę Ci odbierać radości z obejrzenia filmu ale gdyby każde dzieło oceniać pod kątem czyiś uczuć to wszystkie by miały ocenę 10/10 :) Jakkolwiek go nie odbierać film jest strasznie rozwlekły, można to było zamknąć w max 1,5h albo pociągnąć wątki fabularne dużo dalej. Akcja filmu niemalże cały czas dzieje się w jednym miejscu, do tego nie ma praktycznie żadnego postępu fabularnego oprócz początku i końcowej bitwy. Gdyby technicznie nie był tak dopieszczony zamęczyłbym się na śmierć ale to go ratuje, najlepszy seans 3D jaki doświadczyłem od dłuższego czasu, wizualnie naprawdę piękny.

ocenił(a) film na 10
Alina23

Ja wyszedlem caly zaryczany i wybieram sie ponownie bylemb2 razy juz polecam w 3d efekt nie do opisania

ocenił(a) film na 4
Alina23

Moja 4 osobowa rodzina również wyszła ze łzami w oczach, a po seansie musiałem im wstrzykiwać leki uspokajające. Możliwe, że z innych powodów niż twoja.