Totalnie nie rozumiem niskich ocen tego filmu XD Ciekawi mnie jak wyglądają według tych ludzi "bardzo dobre" filmy. Dla mnie zobaczenie w 3D z napisami AVATAR: ISTOTA WODY było niesamowitym przeżyciem. Film zasługuje na znacznie wyższą ocenę.
Wszystkie z wymienionych filmów to gatunek Dramat, Avatar to Sci-Fi. jeśli jest się fanką dramatów to nic dziwnego.
Tak, dramat to gatunek, który najbardziej cenię. Co nie oznacza, że filmy innych kategorii nie mogą być wartościowe. A Avatar taki nie jest - oczywiście moim zdaniem. Na przykład doceniam Eternals.
Ato, że w komentarzu padło pytanie: "Ciekawi mnie jak wyglądają według tych ludzi "bardzo dobre" filmy". To jest odpowiedź.
Ale to nie ten gatunek. Tak się nie odpowiada. Film jest filmem ale to jest jak porównać Skazanych na Shawshank do Terminatora. Sorry, w swoim gatunku Avatar jest bezkonkurencyjny.
A jest gatunek prawie żadnej fabuły tylko efekty specjalne? To faktycznie w takim gatunku bezkonkurencyjny.
Ja wiem czy niska? Na standardy filmwebu oceny powyżej 7.0 to już z reguły filmy które można uznać za bardzo dobre. 7+ to całkiem sprawiedliwa i jak najbardziej pozytywna ocena dla Avatara 2.