PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 105683
5,8 83 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Zdecydowanie wolałbym jakies oryginalne filmy od tego reżysera niż kolejne bajeczki dla dzieci. Poprostu nie wierzę że on ma zamiar klepać Avatara 5 do 2028 roku. Przez 13 lat wyszlo tyle filmów o superbohaterch że temat się trochę zestarzał. On już widze na tym chcę chyba zakończyć swoją karierę w tym swoim basniowym świecie. Powinien zrobić szybko drugą część z ta swoja wodą i dać se siana. Widać że zwariował od hajsu i korba mu odbiła. Jestem lekko zniesmaczony tym co robi na koniec swojej kariery.....Może se tam trzepać te swoje Avatary ale powinien jeszcze coś innego nakręcić a tak jest jak dla mnie skończony. Żeby po 13 latach dostać kotleta od jednego z najlepszych reżyserów na świecie....eh Miłego seansu.

Tomasz_Ronat

1/10 - bardzo ostro oceniłeś.

Jak dla mnie to on marnuje swoje efekty na filmy "o niczym". Co prawda mówię tu o Avatarze 1, bo 2 jeszcze nie widziałem, ale jak dla mnie to fabuła jedynki jest tak banalna że aż nudna. Może dlatego, że jestem już stary i że zaczynałem oglądanie filmów od Terminatora 1 mając 6 lat więc od Camerona automatycznie chcę wymagać wyższej jakości niż w jego starych filmach :P

Mógłby ekranizować gry takie jak Morrowind. Miałby i piękny świat do pokazania i mnóstwo treści i fabuły. On woli jednak ratować planetę filmami o Pandorze. No ok, pewnie to dla niego ważne...

"od jednego z najlepszych reżyserów na świecie"

30 lat temu. Nakręcił dosłownie 5 bardzo dobrych filmów 30 lat temu. To było tak dawno, że dzisiejszy James to już chyba inny człowiek.

użytkownik usunięty
Tomasz_Ronat

HAHAHAH AVATAR TO FILM O SUPERBOHATERACH? HAHAHAH

ocenił(a) film na 1

Ha...ha...ha , nie wydaje mi się że o smerfach.. Chodziło mi generalnie o produkcje dla 13-latków. Jedyną serię jaką byłem w stanie oglądać to "Strażnicy Galaktyki" To są filmy zrobione z jajem i własnie widzę że trójka ma wyjść. Jestem kinomaniakiem starszej daty wychowanym na innym kinie głownie na horrorach scifi z lat 90 i filmach gangsterskich, Szkoda że Cameroon zmarnował swój potencjał na trzepanie bajeczek dla dzieci przez kolejne 20 lat dla hajsu bo mu przecież mało. Kiedyś cały świat się zachwycał Terminatorem a teraz po 13 latach dostaliśmy znowu jaką Pandorę ze smerfami. LOL.. Koniec świata. Tak że miiłej zabawy dzieciaki.

użytkownik usunięty
Tomasz_Ronat

HAHAHAH gościu kolorowa śmieszkowata nawalanka jak strażnicy galaktyki to wizjonerskim zmieniającym kino filmom camerona może buty czyścić

ocenił(a) film na 1

No przynajmniej jest kolorowo i śmiesznie bo niebieski mi się już znudził. Mam gdzieś te wasze tandetne bajeczki o niebieskich ludzikach, oglądałem za dużo smerfów za dzieciaka. Niech sobie zmieni to swoje wizjonerskie kino i natrzepie Avatarów 10 nawet do 2050 roku , życzę mu powodzenia. Ja sobie tym czasem poczekam na District 10, na prawdziwe kino z klimatem.

użytkownik usunięty
Tomasz_Ronat

Jprdl kiedy w końcu widownia przestanie ich przeżywać od smerfów xdd po prostu akurat taki kolor im wymyślili, lol, co zielone miały być

ocenił(a) film na 8
Tomasz_Ronat

Też jestem kinomanem starszej daty ale wychowanym na komiksach - polskich, europejskich a także na Marvelu i DC i dla mnie, kino superhero nie jest kinem dla trzynastolatków, tylko dla tych, którzy kochają komiks. Mam 44 lata i nadal czytam komiksy i oglądam filmy Marvela i DC.

Tomasz_Ronat

sory, Cameron zapomniał, że robi film pod ciebie. już zmienia, żeby było tak, jak wolisz

ocenił(a) film na 4
Tomasz_Ronat

Zgadzam się całkowicie. Ładne CGI nie wystarczy, by zaczarować widza. Nie spodziewałem się po Cameronie tak kiepskiej historii i walenia fabularną łopatą po głowach widzów. Nie wierzę też, że Cameron urodzi pięć części. Ta z pewnością odniesie sukces, bo ludzie są ciekawi, ale trzecia będzie miała już głęboki spadek.