Zdecydowanie wolałbym jakies oryginalne filmy od tego reżysera niż kolejne bajeczki dla dzieci. Poprostu nie wierzę że on ma zamiar klepać Avatara 5 do 2028 roku. Przez 13 lat wyszlo tyle filmów o superbohaterch że temat się trochę zestarzał. On już widze na tym chcę chyba zakończyć swoją karierę w tym swoim basniowym świecie. Powinien zrobić szybko drugą część z ta swoja wodą i dać se siana. Widać że zwariował od hajsu i korba mu odbiła. Jestem lekko zniesmaczony tym co robi na koniec swojej kariery.....Może se tam trzepać te swoje Avatary ale powinien jeszcze coś innego nakręcić a tak jest jak dla mnie skończony. Żeby po 13 latach dostać kotleta od jednego z najlepszych reżyserów na świecie....eh Miłego seansu.
1/10 - bardzo ostro oceniłeś.
Jak dla mnie to on marnuje swoje efekty na filmy "o niczym". Co prawda mówię tu o Avatarze 1, bo 2 jeszcze nie widziałem, ale jak dla mnie to fabuła jedynki jest tak banalna że aż nudna. Może dlatego, że jestem już stary i że zaczynałem oglądanie filmów od Terminatora 1 mając 6 lat więc od Camerona automatycznie chcę wymagać wyższej jakości niż w jego starych filmach :P
Mógłby ekranizować gry takie jak Morrowind. Miałby i piękny świat do pokazania i mnóstwo treści i fabuły. On woli jednak ratować planetę filmami o Pandorze. No ok, pewnie to dla niego ważne...
"od jednego z najlepszych reżyserów na świecie"
30 lat temu. Nakręcił dosłownie 5 bardzo dobrych filmów 30 lat temu. To było tak dawno, że dzisiejszy James to już chyba inny człowiek.
Ha...ha...ha , nie wydaje mi się że o smerfach.. Chodziło mi generalnie o produkcje dla 13-latków. Jedyną serię jaką byłem w stanie oglądać to "Strażnicy Galaktyki" To są filmy zrobione z jajem i własnie widzę że trójka ma wyjść. Jestem kinomaniakiem starszej daty wychowanym na innym kinie głownie na horrorach scifi z lat 90 i filmach gangsterskich, Szkoda że Cameroon zmarnował swój potencjał na trzepanie bajeczek dla dzieci przez kolejne 20 lat dla hajsu bo mu przecież mało. Kiedyś cały świat się zachwycał Terminatorem a teraz po 13 latach dostaliśmy znowu jaką Pandorę ze smerfami. LOL.. Koniec świata. Tak że miiłej zabawy dzieciaki.
HAHAHAH gościu kolorowa śmieszkowata nawalanka jak strażnicy galaktyki to wizjonerskim zmieniającym kino filmom camerona może buty czyścić
No przynajmniej jest kolorowo i śmiesznie bo niebieski mi się już znudził. Mam gdzieś te wasze tandetne bajeczki o niebieskich ludzikach, oglądałem za dużo smerfów za dzieciaka. Niech sobie zmieni to swoje wizjonerskie kino i natrzepie Avatarów 10 nawet do 2050 roku , życzę mu powodzenia. Ja sobie tym czasem poczekam na District 10, na prawdziwe kino z klimatem.
Jprdl kiedy w końcu widownia przestanie ich przeżywać od smerfów xdd po prostu akurat taki kolor im wymyślili, lol, co zielone miały być
Też jestem kinomanem starszej daty ale wychowanym na komiksach - polskich, europejskich a także na Marvelu i DC i dla mnie, kino superhero nie jest kinem dla trzynastolatków, tylko dla tych, którzy kochają komiks. Mam 44 lata i nadal czytam komiksy i oglądam filmy Marvela i DC.
Zgadzam się całkowicie. Ładne CGI nie wystarczy, by zaczarować widza. Nie spodziewałem się po Cameronie tak kiepskiej historii i walenia fabularną łopatą po głowach widzów. Nie wierzę też, że Cameron urodzi pięć części. Ta z pewnością odniesie sukces, bo ludzie są ciekawi, ale trzecia będzie miała już głęboki spadek.