PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 106 tys. ocen
7,2 10 1 105752
5,8 83 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Film oglądałem w cinema foty w Bonarce, seans 3D HFR napisy, rząd 8 miejsce 15 (piszę na początku, bo zauważyłem, że często pierwszym komentarzem jest gdzie oglądałeś). W życiu byłem na kilku filmach 3d (różne kina, ale nigdy IMAX, nie widziałem też 1 części w 3d), żaden film 3d mnie nie zachwycił, zawsze miałem wrażenie, że osobno jest tło, osobno postacie, a na to nałożona "przezroczysta folia" z pierwszym planem, jakoś nigdy nie łączyło mi się to w całość (coś jak obrazki na które trzeba spojrzeć pod odpowiednim kątem i w odpowiedni sposób by coś zobaczyć, może po prostu mój mózg ma z tym problem), kilka elementów "wychodzących z ekranu" zdarzyło mi się zobaczyć. Ale miało być o efektach, no niestety na sam początku trochę rzeczy wyglądało dla mnie sztucznie i plastikowo, jak zabawki (wiem, że nie jest to oddanie naszego świata, ale przecież widziałem filmy i seriale s-f, fantasy i tam wykreowany świat wydaje się prawdziwy, a tu niestety nie), część z morzem jest lepsza, chociaż i tu były fragmenty które były plastikowe.