po co kręcić kontunuacje skoro pierwaszą cześć zakończono tak że nie trzeba juz nic dodawać ?. moim zdaniem kontunuacja juz nie bedzie tak dobra jak pierwsza część a mogą ten film tylko zepsuć !!. chciaż szanuje camerona uwazam ze to jest zły pomysł...
Hmmm... No jak myślisz po co!? No po to, żeby zgarnąć kolejne 3 mld. Film jest dobry, nawet bardzo dobry. Już pal pies tę fabułę, bo ten temat już się zużyła jak papier toaletowy. A co do zakończenia, to masz rację ("nie trzeba już nic dodawać"... Ale zawsze można ;)
Ma byc trylogia, i będzie- na pozostałych dwóch księżycach planety, wokół której również Pandora krąży. Więc nowe stwory, krajobrazy, akcje i smaczki zdarzą do 2014 wejść Cameronowi (chyba on resztę też robi, nie?) do głowy.
A ja się bardzo cieszę, że będzie kontynuacja, mają na nią dużo czasu i na pewno będzie świetna. Przeważnie jestem przeciwny sequelom na siłę ale tu nie mam nic przeciwko.
Z tego co opisywał Filmweb ponoć druga część ma być przeniesiona do oceanów Pandory a trzecia część ma zostać przeniesiona na inny księżyc, ale co do tego nie można być pewnym. Cameron jeszcze pewnie sam nie wie na co sie zdecyduje :) za wcześnie
Nie powinno się tego robić , kontynuacja zazwyczaj idzie na niekorzyść 1 części z tego bym nie zniosła...
No tak, ale... nie chciałabyś zobaczyć co się stało później z bohaterami??? Mi się Avatar bardzo podobał i z wielką chęcią oglądnęłabym 2 część :D
DaGaaaa chciałabym uwierz i to bardzo...
Wierzę w niesamowite wyczucie i talent pana Camerona , lecz mam pewne obawy...
Od kiedy pamiętam zawsze było tak ,że jedynka była lepsza od kontynuacji...
Nie chciałabym się rozczarować 2 , poprostu chce zapamiętać Avatara właśnie takim jakim był w pierwszej części.
weź pod uwagę terminatora 2.Cameron wie jak kontynuować i ma duże pole do popisu jeżeli chodzi o kreowanie światów przecież zniknoł pod wodą wraz z titanikiem odkrywając nowe zwierzęta w głębinach oceanów to z pewnością wielka inspiracja dla takiej wyobraźni plus zemsta ziemian...będzie sie działo.
jak to po co? By pobic rekord Guinessa w najbardziej dochodowym filmie kina! Mam nadzieje, ze nie zrobia fabuly w stylu MARSJANIE ATAKUJA!!! czy czegos tam.
Wszystko jest for money, to że mu się udało (zawsze mu się udaje) nie znaczy że sequel ma być szmirą (w co nie wierzę), a pro po, pierwsza część zarobiła 2.1mld nie 3 ^^
xD tak będą w 3 części xDDD
Moim zdaniem jest to bardzo dobry film i jak już ktoś wspomniał nie potrzebuje kontynuacji...
Ale mnie to dziwi nie dość, że zarobili na tym mnóstwo kasy i zrobili wielką furorę to jeszcze im mało ...
Szczyt egoizmu i pazerności. Takie jest moje zdanie ; )
Jak to po co? Pierwsza część była najbardziej dochodowym filmem w historii więc nienakręcenie drugiej byłoby utopią. :)
nieważne co zrobi... byle by czymś nasycić rozjuszonych do czerwoności fanów....
Cameron pokazał że jednak można stworzyć dobry film. tylko mam nadzieję że to nie bedzie ostatni taki...