PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558178}

2022
7,2 103 tys. ocen
7,2 10 1 103350
5,9 81 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

po co kręcić kontunuacje skoro pierwaszą cześć zakończono tak że nie trzeba juz nic dodawać ?. moim zdaniem kontunuacja juz nie bedzie tak dobra jak pierwsza część a mogą ten film tylko zepsuć !!. chciaż szanuje camerona uwazam ze to jest zły pomysł...

Hmmm... No jak myślisz po co!? No po to, żeby zgarnąć kolejne 3 mld. Film jest dobry, nawet bardzo dobry. Już pal pies tę fabułę, bo ten temat już się zużyła jak papier toaletowy. A co do zakończenia, to masz rację ("nie trzeba już nic dodawać"... Ale zawsze można ;)

Mimi007

Ma byc trylogia, i będzie- na pozostałych dwóch księżycach planety, wokół której również Pandora krąży. Więc nowe stwory, krajobrazy, akcje i smaczki zdarzą do 2014 wejść Cameronowi (chyba on resztę też robi, nie?) do głowy.

STA1KERpl

A ja się bardzo cieszę, że będzie kontynuacja, mają na nią dużo czasu i na pewno będzie świetna. Przeważnie jestem przeciwny sequelom na siłę ale tu nie mam nic przeciwko.

Lethal_Doze

No... napisałem to samo, a brzmisz jakbyś się ze mną nie zgadzał.

STA1KERpl

Z tego co opisywał Filmweb ponoć druga część ma być przeniesiona do oceanów Pandory a trzecia część ma zostać przeniesiona na inny księżyc, ale co do tego nie można być pewnym. Cameron jeszcze pewnie sam nie wie na co sie zdecyduje :) za wcześnie

STA1KERpl

Nie powinno się tego robić , kontynuacja zazwyczaj idzie na niekorzyść 1 części z tego bym nie zniosła...

Tamilena

No tak, ale... nie chciałabyś zobaczyć co się stało później z bohaterami??? Mi się Avatar bardzo podobał i z wielką chęcią oglądnęłabym 2 część :D

DaGaaaa_1714

DaGaaaa chciałabym uwierz i to bardzo...
Wierzę w niesamowite wyczucie i talent pana Camerona , lecz mam pewne obawy...
Od kiedy pamiętam zawsze było tak ,że jedynka była lepsza od kontynuacji...
Nie chciałabym się rozczarować 2 , poprostu chce zapamiętać Avatara właśnie takim jakim był w pierwszej części.

ocenił(a) film na 8
Tamilena

weź pod uwagę terminatora 2.Cameron wie jak kontynuować i ma duże pole do popisu jeżeli chodzi o kreowanie światów przecież zniknoł pod wodą wraz z titanikiem odkrywając nowe zwierzęta w głębinach oceanów to z pewnością wielka inspiracja dla takiej wyobraźni plus zemsta ziemian...będzie sie działo.

użytkownik usunięty

jak to po co? By pobic rekord Guinessa w najbardziej dochodowym filmie kina! Mam nadzieje, ze nie zrobia fabuly w stylu MARSJANIE ATAKUJA!!! czy czegos tam.

Why they doing sequel of "Avatar"? FOR MONEY!

piesek40

Wszystko jest for money, to że mu się udało (zawsze mu się udaje) nie znaczy że sequel ma być szmirą (w co nie wierzę), a pro po, pierwsza część zarobiła 2.1mld nie 3 ^^

vector1996

Ciekawe czy pojawią się smerfy.

użytkownik usunięty
msiennicki

xD tak będą w 3 części xDDD

Moim zdaniem jest to bardzo dobry film i jak już ktoś wspomniał nie potrzebuje kontynuacji...

Ale mnie to dziwi nie dość, że zarobili na tym mnóstwo kasy i zrobili wielką furorę to jeszcze im mało ...
Szczyt egoizmu i pazerności. Takie jest moje zdanie ; )

Jak to po co? Pierwsza część była najbardziej dochodowym filmem w historii więc nienakręcenie drugiej byłoby utopią. :)

ocenił(a) film na 8

nieważne co zrobi... byle by czymś nasycić rozjuszonych do czerwoności fanów....
Cameron pokazał że jednak można stworzyć dobry film. tylko mam nadzieję że to nie bedzie ostatni taki...

z tego co słyszałem to w 2012 ma być koniec świata więc może jednak nie doczekamy kolejnej części. jeżeli jednak nie będzie końca świata to z chęcią zobaczę 2 i 3 część.