2022
7,2 108 tys. ocen
7,2 10 1 108431
5,9 61 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Premiera w 2014r

ocenił(a) film na 5

Na początku Cameron zapowiadał Avatara 2 na 2013r, ale chyba wystraszył się, że nie będzie w stanie przebić popularnością Hobbita i przełożył premierę o rok : ) To straszenie z kolejnym opóźnieniem to zwykły chwyt marketingowy. Plotka puszczona tylko po to żeby o filmie cokolwiek sie mówiło. W ogóle z zagrywek marketingowych Camerona na studiach powinni osobne wykłady robić : )

zonk_2

Obyś miał rację ;-)

sandy97

A sandy jak bezczelnie ukradła mi awatar :D:D

Joker_17

Mój jest jaśniejszy ;-) i kotek młodszy :D

sandy97

Zdecydowanie Młodszy :D Mój ma już 4 latka :D:D

Joker_17

Im starszy, tym mądrzejszy :D

sandy97

No nie wiem, człowiek uczy się przez całe, życie, a i tak umiera głupi :D

Joker_17

Fakt ;)
Ale starszy jest mniej głupi od młodszego ;)

sandy97

Oj Sandy, Sandy, cos mi się wydaje, że mnie podrywasz :D Starszy bardziej doświadczony życiowo, ale czy mądrzejszy ? Tego nie jestem pewien :D

Joker_17

Nie podrywam, po prostu jestem miła ;-)
W sumie to masz rację co do wiedzy. chociaż w sumie doświadczenie życiowe ma chyba coś wspólnego z mądrością.

sandy97

Prawda, prawda. :D Jak chcesz o tym porozmawiać, dam ci swoje GG

Joker_17

Hmmm... pogadać mogę, ale na GG jest mi trochę niewygodnie (długa historia), wygodniej by mi było w wiadomościach na FW :)

sandy97

Nie no w porządku, równie dobrze możemy Spamować Tutaj :)

Joker_17

Spoko, ja bardzo często spamuję :D

sandy97

:D:D Ja przed chwilą ogarnąłem dopiero jak się wiadomości piszę :D:D (Pisałem Ci, że starsze to Głupsze) ;p

Joker_17

No, ale starsze ma inną wiedzę, której młodszemu brak :)
Ciekawe, czy dzisiejsza młodzież będzie tak samo "zagubiona" w technologii za 70 lat jak dzisiejsi staruszkowie, heh

sandy97

Wątpię, że jeżeli chodzi o technologię dzisiejsza młodzież byłaby zagubiona za lat kilkanaście, chociaż kto wie co Ci Inteligentni naukowcy wymyślą ?

Joker_17

W sumie, to ta sama młodzież zrobi te urządzenia i raczej nie będzie problemów.
Poza tym, patrząc na rozwój medycyny, za te 15-25 lat będziemy na tyle rozwinięci, aby zatrzymywać albo znacząco spowalniać proces starzenia.

sandy97

Z tego co gdzieś czytałem, to już coś podobnego mają (jakiś preparat konserwujący).

Joker_17

Albo na Discovery był program, w którym mówili m.in. o regeneracji neuronów.

sandy97

To ile Ty masz lat, że taką wiedzę posiadasz ? :D:D

Joker_17

Moja słodka tajemnica :D

sandy97

Chętnie bym poznał tą tajemnice :D Możesz mi napisać wiadomość z tą treścią :)

Joker_17

Pytanie wciąż aktualne?

sandy97

Aktualne, już myślałem, że się nie odezwiesz :)

Joker_17

Lekko zajęta byłam. Dobra, piszę wiadomość :D

Joker_17

Jesteś?

sandy97

Jestem i czekam na wiadomość :D

Joker_17

No to chyba już.

zonk_2

Wydaje mi się, że skoro Cameron mógł czekać 20 lat, żeby zrobić (dobrego) Avatara, to teraz po prostu stwierdził, że ma za mało czasu na "dwójkę" i trzeba przesunąć datę Premiery. I wątpię, że "Przestraszył się Hobbita" :)

Joker_17

No, ale te dwójkę to mógłby zrobić do 2014... To i tak dla mnie wieczność, 2016 - jeszcze gorzej...

sandy97

Spokojnie :D Przez ten czas wyjdą inne fajne filmy, które Cię zainteresują i jakoś przeżyjesz do Avatara 2 :)

Joker_17

Fakt :D
W sumie, to mnie czas szybko mija, bardzo niespostrzeżenie - nawet nie zauważyłam, jak mi minął :D
W sumie, to pamiętam jak wczoraj pewną rzecz z 2008 ;) i się dziwię, że już tyle minęło.

sandy97

a widzisz, a z wiekiem czas zapieprza, jeszcze szybciej :D

Joker_17

No tak. Pewnie 2012 mi szybko zleci, a 2013 nawet nie zauważę. A potem 2014, już z górki (ciągle mam nadzieję, że ten 2016 to bzdura).
Chociaż jak będzie 2014 to dotrwam do grudnia - stara wersja premiery, potem szybko 2015 i 2016 - rok oczekiwania ;) a potem Avatar 3 w 2017
Chociaż, byłby większy sens, gdyby poszli na maksa i przyśpieszyli produkcję 2 kosztem 3, i by wydali trójkę o rok później - a ten rok przeznaczyć na trójkę.
W moim czekaniu pociesza mnie myśl, że kiedyś wejdę na to forum i się będę śmiać, po obejrzeniu dwójki ;)

sandy97

<lol2> Twoje zainteresowanie tym filmem jest fenomenalne :D A Twój optymizm pocieszający ... Ja w tym roku też mam kilka filmów na które czekam, na następne nic nie planuje, bo kto wie gdzie w tedy będę ?

Joker_17

Kocham ten film :D
W sumie, jak sobie myślę, że za te 2-3 lata wrócę tutaj i poczytam, z miejsca mi się humor poprawia ;-)

sandy97

Bardzo mnie to cieszy :)

zonk_2

Orzechy na to liczą.

KapitanOrzech

Przedtem zostaną zjedzone.

zonk_2

Raczej się mylisz :(