W takim razie podam Ci tytuły trzech filmów: Avatar: Istota wody, Ludzka stonoga i Terminator Mroczne Przeznaczenie.
Powstanie którego z tych tytułów uważasz za najistotniejsze z punktu widzenia historii i ewolucji światowej kinematografii na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat?? Będe wdzięczna jeśli postarasz się uzasadnić swój wybór.
Nie kumam. Odniesienie tu do TVN24 i TVPInfo to jakaś analogia? Chodzi o to, że musowo dokonać wyboru, czy jak?
To taki mały Sondaż. Po prostu który z tych filmów najbardziej Ci się podobał? Czy Avatar jest dziełem bardziej dojrzałym i wysublimowanym niż horror Toma Sixa??
Avatar. No ale to dlatego, że nie widziałem ani Ludzkiej stonogi ani tego Terminatora:) No ale dobra, podejmę się tego poprzedniego mimo to. Za najistotniejsze z punktu widzenia historii i ewolucji światowej kinematografii na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat uważam powstanie Ludzkiej stonogi. Uzasadniam: Spośród tych trzech ten powstał najwcześniej a więc teoretycznie wywarł wpływ i na twórców Terminatora i na Camerona. Avatar Jedynka wywarł teoretycznie jakiś wpływ na twórców Terminatora, zatem Terminator plasuje się na miejscu ostatnim jako mający jakiekolwiek znaczenie dla rozwoju kinematografii. To tak według algorytmu chronologicznego. Ludzką stonogę z ciekawości obejrzę, Terminatora mam w nosie. P.S. Nadal nie kaman co ma do tego TVN24 i TVPinfo