7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Najlepszy skrót Avatara ;)

A apropos tematu Camerona i jego impotencji to ja uważam, że jednak reżyser
takowym dużym ptakiem się charakteryzuje, realizując film na poziomie
nieosiągalnym jak do tek pory dla innych.

użytkownik usunięty
ziggy15

Czy nieosiągalny... Tim Burton i Dariuz Wolski olali skompikowana kamerę PACE fusion 3D przez która Cameron stacił 4 lata życia tworząc "Avatara", nagrali "Alicję" w 50 dni zdjęciowych Panasoniciem HD, a prawdopodobnie efekt będzie równie olśniewający. Jak im się uda to dopiero będzie Cameronowi przykro;)

ocenił(a) film na 10

No właśnie, też jestem ciekawy jak się zaprezentuje "Alicja" i jaka będzie
różnica pomiędzy Avatarem. Zobaczymy, ale to byłby straszny cios dla
Camerona, gdyby to właśnie "Alicja" dostała Oscara za efekty specjalne, a
nie Avatar.

użytkownik usunięty
ziggy15

Wolski powiedział na spotkaniu w czasie niedawnego Camerimage, że efekty postprodukcyjnego 3d są bardzo obiecujące i nie żałuje, że nie stracił czasu na babranie się z kamerą PACE. Napewno Burton ma tę przewagę, że w pewien sposób stworzył filmowy świat od nowa, a Cameron użył dużej ilości zapożyczeń, ale jego wizja nie jest jakaś wizjonerską (to już wiemy po obejrzeniu samego filmu). Cóż pozostaje czekać na "Alicję":)

PS No ale chyba "Avatar" będzie walczył o oskary w tym roku, a "alicja" dopiero za rok?

ocenił(a) film na 10

Racja, data premiery "Alicji" jest już po tegorocznych oscarach, nie
spojrzałem wcześniej. Więc Cameron nie ma się czego obawiać :)

Cameron kręcił od razu w 3D, Bruton nie. Taka drobna różnica ;)

użytkownik usunięty
ravensecond

umiesz czytać ze zrozumieniem? Po co powtarzasz jak objawienie coś co napisałem w mojej wypowiedzi?

ocenił(a) film na 10
ziggy15

Ty Guzik chyba nie oglądałeś tego filmu co? I tak sobie tylko spamujesz,
żeby było śmieszniej.

ocenił(a) film na 9
ziggy15

guzik oglądał. wczoraj pobrał z torrentów wersje nagraną telefonem i myślał, że to 3D dlatego tak sie poci przy tej klawiaturze

ocenił(a) film na 4
ziggy15

Fakt, Cameron stworzył coś niesamowitego. Tego nie osiągnął chyba żaden film z efektami specjalnymi. Pierwszy raz dzieło będące jedynie pokazem technologii, olbrzymia ilość osób nazwała arcydziełem. No... świat głupieje w wielu kwestiach, dlaczego też niema głupieć w sprawach filmowych.

ocenił(a) film na 10
Elof

No ja się zupełnie nie zgodzę, że Avatar to jedynie pokaz technologii. Ja
jestem właśnie w tej olbrzymiej większości nazywającej go arcydziełem.