7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822419
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

;)

i nie oglądamy tych spotów!

http://www.youtube.com/watch?v=HjE16rE3EqM

http://www.youtube.com/watch?v=Zeu_aR4ZURk

http://www.youtube.com/watch?v=6Wjkkq2SYBE

http://www.youtube.com/watch?v=AZqpJX11Ko8

http://www.youtube.com/watch?v=BfUnoWFf7A8

http://www.youtube.com/watch?v=U7E5KKz9qwk

http://www.youtube.com/watch?v=ZD8EEJepfiY

Absolutnie nie klikać! :P

Kazioo

Ja tam nie kliknę, choćby nie wiem co ;)

ocenił(a) film na 9
Kazioo

ja tam oglądam ;p

ocenił(a) film na 9
RhineHorn

Lepiej nie oglądajcie ;] Spoilerów dużo nie ma ale mimo wszystko są :) Oglądając to wszystko coraz bardziej się nie mogę doczekać ! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Już zassane na twardziela i czeka żeby odkorkować po premierze :D

ocenił(a) film na 10
_morfeo_

Robię tak samo. :D Skusiłem się tylko na pierwszy spot. Zobaczyłem kilka
nowych obrazów, które pojawiały się bardzo szybko, ale jednak. :) I ta
porywająca muzyka. Ogółem takie spoty przyciągają bardzo uwagę i chyba
wielu przyciągną do kina. :P Są świetne! :) (a przynajmniej ten pierwszy,
który zobaczyłem)

ocenił(a) film na 10
_morfeo_

morfeo, gdybyś teraz zobaczył klip 13 albo 14 to zrobiłbyś takiego kloca z wrażenia, że oczy zazieleniłyby ci się na czerwono O_o

Ale po obejrzeniu pełnego filmu takiego wrażenia nie doznasz ;) Ale cię kuszę, wiem że nie obejrzysz, ale lubię robić ludziom na złość xD

ocenił(a) film na 10
slavia9

Niah niah niah :D Nie kusisz spoko :) Wiem ze w kinie bedzie duzo lepiej gdy bede co chwile myslal "o fak!" a nie "widzialem juz to" :P

slavia9

Heh, Morfeo ma 1200 postów na forum największych maniaków Avatara (AMZ), ma styczność z każdym przeciekiem, więc nie myśl, że jesteś w stanie go czymkolwiek skusić ;D

Ja mam teorię, że trailera i tak widział - na pewno mniej więcej wie, co się w nim znajduje ;p

Sam jestem na diecie od chyba tygodnia lub dwóch, ale tyle czasu co on jest to nikt przy zdrowych zmysłach by nie wytrzymał :)

ocenił(a) film na 10
Kazioo

jak mam go nie skusić skoro nic nie widział?

Morfeo, w trailerach, spotach masz od razu efektowne sceny i to wgniata w fotel a w kinie wszystko powoli się rozkręca i nie ma takiego szoku ;)

ocenił(a) film na 9
Kazioo

hej... no przestańcie już tymi materiałami! Jestem na odwyku już od paru dni :P chyba nie dam rady...

plantum

12 i 14 jest fajny :)

ocenił(a) film na 10
AnalTerror

Jasny gwint, kusi jak cholera. Ale nie, ale nie ;) Wyćwiczymy cierpliwość do perfekcji :D

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

To masz peszka bo przynajmniej połowa tych klipów od około 10 grudnia w polskiej telewizji ;)

ocenił(a) film na 10
slavia9

Niemożliwe, w polskiej tv nigdy nie leci tyle spotów do obojętnie jakiego filmu. Zawsze jest jeden i to ten najkrótszy ;/ Chyba, że tam na jakiś specjalnych kanałach albo na kablówce, a ja nie mam :)

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

Taaa, tyle że wcześniej nie było Avatara. Kampania będzie ogromna.

PS. A 2012? Były chyba 3-4 różne spoty...

slavia9

Żadnej ogromnej kampanii w POLSCE nie będzie.
Amerykanie mają własną mapę i w miejscu naszego kraju widnieje napis "tutaj żyją smoki".

Kazioo

"Nie oglądajmy" a umieszcza aż 7 zwiastunów. Ale jednak to dobre ćwiczenie.

wojtek40i4

To była ironia
sam tego nie oglądam.

Kazioo

Ja też nie. Dopiero jak oglądnę całość. Będę musiał na to długo czekać bo do kina (jak chcę w 3D) dopiero pojadę w połowie stycznia, wcześniej nie dam rady.

wojtek40i4

Kurde . Kusi jak cholera zwłaszcza , że z nudów ( jeszcze 3 tygodnie... jeszcze tylko 3 tygodnie... ) chodzi mi po głowie pomysł zrobienia fanowskiego trailera. A w spotach znalazłbym napewno WIELE fajnych rzeczy do wykorzystania .

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Nigdzie nie napisałem że w Polsce będzie jakaś hiperkampania, ale na pewno największa jak dotąd. Po za tym Polska to znowu aż tak "zacofana" nie jest.

slavia9

A skąd wiesz, że 'największa jak dotąd'? Jak na razie 'Avatara' w rodzimych mediach jakoś nie widać i nie sądzę, żeby sytuacja miała się jakoś radykalnie zmienić w połowie miesiąca, przed premierą.

Kaileena_Farah

Jak to nie widać?
Przecież już od tygodnia w naszym TV leci reklama telefonu LG z fragmentami tego filmu. Widziałem ja już przynajmniej 5 razy.

wojtek40i4

Ta jedna reklama to wyjątek (chociaż fakt, że leci dość często). Myślę, że dojdzie do tego jeszcze z jeden spot. Ale poza tym, nie ma co się spodziewać takiego boomu, jak na zachodzie - 50 różnych reklam w ti wi, billboardów, programów w klimacie 'making of', wywiadów, bla bla bla...

ocenił(a) film na 10
Kaileena_Farah

skoro taka "mała" produkcja jak 2012 (w porównaniu do Avatarka) miała z 4 spoty to czemu Avatar, który jest najcenniejszy dla 20th i który ma być cholernie długo w kinach wyświetlany ma być gorszy? Wg mnie telewizje zbombardują nas spotami, a w wiadomościach, programach itp. Będą non-stop gadać o Avatarze. Wpierw w Wiadomościach, Faktach o rewolucyjnych technologiach itp. jak to zwykle bywa.

A oprócz spotów to jeszcze reklamy. tak jak w LG -pewnie będzie jeszcze Coca-Cola, telewizory Bravia itepe itede...

slavia9

Nie wiem, obyś miał rację. Bo w przeciwnym razie, 'Avatar' odniesie w Polsce sukces, ale raczej nie spektakularny, bo jak na razie, z reklamą cienko...

ocenił(a) film na 10
Kaileena_Farah

Polacy lubią epicką rozpierduchę (wyniki 2012 np), dziewczyny kleją się do wszystkiego co jest związane z romansem, a zwłaszcza takim "międzygatunkowym" (zmierzch zrobił furorę). Będzie bardzo dobrze...

slavia9

Nie wiem, czy Sam Worthington w niebieskiej wersji, przypadnie nastolatkom do gustu, tak jak Robert Pattinson, ale miejmy nadzieję, że 'Avatar' trafi jednak do wszystkich... ;)

ocenił(a) film na 10
Kaileena_Farah

Avatar Jake'a to znowu jakaś super kopia Worthingtona nie jest, ale wygląda świetnie, nawet jak an niebieskiego "mutanta". Dziewczynom pewnie się to bardziej spodoba nić normalny człowiek.

slavia9

W sumie to wystarczy żeby Jake podobał się dziewczynom tak , jak Neytiri facetom .

slavia9

"Avatar" nie ma złej tej kampanii reklamowej w Polsce. Reklamy telewizorów, i ogromne bilbordy na ścianach budynków w stolicy już są, kina także porozwieszane, a spoty się niedługo pokażą (pewnie kilka dni przed polską premierą).

A co do nie oglądania tych spotów, to nie jestem tak wytrwały jak morfeo, ale na razie widziałem tylko Teaser (z 5 razy), trailer (z 15 razy w tym, w 3D), oraz większość fotek i tapet, które wyszły. Żadnych spotów TV, reklam, filmików z planu itd, itp, które wyszły po 3 i pół minutowym trailerze nie widziałem i nie zamierzam.
Przez trzy lata wyczekiwałem "Mrocznego rycerza" oglądając o nim i czytając o nim wszystko co się tylko dało i przez to lekko popsułem sobie pierwszy seans. Drugi raz tego błędu nie powtórzę. :P

ocenił(a) film na 9
Juby_

Gdzie widziałeś trailer w 3D ?

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Zapewne w kinie. :) Tam go przecież puszczają.