7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822839
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Właśnie wróciłam z kina. I powiem, że tego filmu NIE DA SIĘ opisać. Przez cały czas czułam się jak w bajce... Kolory Pandory, jej wewnętrzne życie, i oczywiście Na'vi, dały taki efekt, że szczena opada. Wszystkie postacie były wykreowane na ostatni guzik. A ogólna wizja tego pięknego świata była na prawdę przekonująca, i pozostanie mi w pamięci do końca życia.

Jeśli miałaby powstać 2 część "Avatara" mogłabym poczekać 5 lat, nawet więcej, byleby tylko nie był to chłam. Bardzo wiele filmów popsuło mi ogólny zarys swoimi kontynuacjami.

Co do fabuły, to może nie jestem jakimś wielkim kinomaniakiem i nie wymagam bardzo wiele, ale mi się podobała. Było parę rzeczy które mnie przygwoździły do fotela.

Ogólnie jestem bardzo wdzięczna reżyserowi, że nakręcił Avatara. Od teraz jest moim ulubionym filmem

10/10 !!!!!!

ocenił(a) film na 10
I_Love_Johnny

I ja w pełni się z tobą zgadzam. W tym filmie jest wszystko co podoba mi się najbardziej a z zwłaszcza przemiany (że tak to nazwę) w 3 metrowego Na'vi coś pięknego.. :)

ocenił(a) film na 10
I_Love_Johnny

Napiszę tylko, że nie było jeszcze filmu, który sprawiłby, że siedziałam i czekałam na to co się stanie z zapartym tchem, dopiero Avatar "wcisnął" mnie w fotel w sali kinowej.
Wiem, że na moje wrażenia wpływ miał bardziej świat Pandory i sposób jego ukazania niż treść filmu, jednak film oceniam 10/10.