7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822787
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Żadnej jeszcze film nie wywarł na mnie tyle emocji. Film rewelacyjny, wspaniały, polecam każdej osobie! Byłem na 3D, poprostu czułem że ja w tym filmie jestem, że to się dzieje naprawde. Aż żal było wychodzić z kina, gdy film się skończył. Chciałem poprostu tam zostać w tym nowym świecie. Nie chciałem wrócić do szarej rzeczywistości. A wątek miłosny dodał jeszcze dodatkowych emocji. Aż sam chciałem być Jake Sully xD Film godny polecenia! To najlepszy film jaki dotąd oglądałem. 10/10 Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
nedved1989

ZGADZAM SIĘ W 100%...:))Czułem to samo oglądając ten
film...REWELKA...pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
nedved1989

Potwierdzam, film miazga 10/10

Może nie będzie to mój ulubiony film, ale z całą pewnością najlepszy jaki widziałem (ulubiony to nie zawsze to samo co najlepszy). Nie jestem jakimś koneserem kina, ale mogę sie nazwać doświadczonym i dorosłym odbiorcą. Śmiem myśleć że najlepsze filmy w historii kina widziałem i prawidłowo zrozumiałem. Fabuła - dla niektórych płytka, moim zdaniem jest bardzo bogata. Trzeba mieć tylko troszkę wyobraźni, fakt może nieco przewidywalna, ale na pewno wszystko jest w granicach zdrowego rozsądku (jeśli wgl. można to powiedzieć o filmach sf). Wygrana wojna mieszkańców Pandory z oddziałem uzbrojonych ziemian jest jak najbardziej możliwa. Nie zapominajcie ze nie były to zmasowane siły całego narodu, tylko mały oddział. Na'vi mieli przewage liczebną, a strzały którymi strzelali bynajmniej nie były rzutkami jakimi strzelał Robin-Hood. Do tego potężne opancerzone stworzenia, niektóre mające pancerze trwalsze niż stal. Wszystko miesci się w granicach rozsądku. Film jeśli chodzi o efekty polecam każdemu. Jeśli zaś chodzi o fabułe polecam osobą dysponującym wyobraźnią ;)

Z mojej strony jaknajbardziej dyszka.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
nedved1989

Szczerze to poważnie rozważam decyzje o ponownym pójściu do kina na film Avatar 3D. Do tej pory ciągle o tym filmie myślę (może przesadzam, ale tak zadziałał na mnie ten film). Jak ponownie pójdę do kina, to znów będę odczuwał chęć zostania w świecie Pandory. A wiadomo, że to nie będzie możliwe, a co za tym idzie - smutek po rozstaniu się z Pandorą i nie chciany powrót to szarej rzeczywistości. I co tu robić?
Iść, czy nie iść? Mimo wszystko chyba pójdę :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
nedved1989

Mam tak samo ale na twoim miejscu chodził bym ile się da! ten film jest po prostu piękny!niestety ja na avatara zdąże pójść najwyżej jeszcze raz może 2 razy bo mieszkam daleko od 3miasta ;<.

Jak sądzicie ile czasu jeszcze mamy na obejrzenie filmu w kinch? mam nadzieje że seanse troche potrwają...

ocenił(a) film na 10
nedved1989

Zgadzam się z przedmówcami. Film - bajka, nie da się opisać słowami tego co zobaczyłem wczoraj w kinie, przeszedł moje najśmielsze oczekiwania i byłem (i nadal jestem) pod wielkim wrażeniem. Efekt 3D jest poprostu miażdżący, najlepsza produkcja 2009 roku moim skromnym zdaniem i pod względem fabuły jak i efektów specjalnych. Pomyśleć, że scenariusz tego filmu "leżał na półce" aż 15 lat i czekał aż nadejdzie jego moment. Coś pięknego, mistrzostwo i wiele wiele innych pozytywów dostaje ode mnie Avatar, osobiście czuje, że nic nie przebije tego filmu przez dłuuuugi czas.
Polecam wszystkim, a już tym bardziej miłośnikom sf i fantasy, nie będziecie żałować wydanych pieniążków a obraz Pandory pozostanie w pamięci przez długi czas.

Pozdrawiam i gorąco zachęcam wszystkich do kin!

ocenił(a) film na 9
nedved1989

Równiez sie zgadzam ze film jest rewelacyjny ale wg mnie przez 40 minut
troche przynudzał ale to co sie działo na Pandorze to normlanie kosmos
,obróbka komputerowa wymiata -czasami sie czułem jakby to była gra a nie
film :))