dlaczego główny bohater żyjący w czasie kolonizacji innych planet porusza się na XX-wiecznym wózku inwalidzkim? Szczerze pisząc to właśnie mnie zaskoczyło w filmie, bo reszte widziałem w np. bajce z meganem foxxem o robotach: ferię kolorów stymulującą wyłaczone (w większości) mózgi widzów, trochę słabsze (ale też niezłe) efekty, mega budżet na promocję, a nawet zrealizowaną (a tu jedynie zapowiedzianą) kolejną część :)
Pozdrawiam zagorzałych fanów jak i tych nieprzychylnych filmowi cameron'a!
- bo to był bardzo sprawny facet - marine - oczywiście oprócz nóg - więc po co mu wózek który wszystko za niego robi
- taki wózek jest lekki i się składa - czyli bardzo praktyczny
- bo wolałby sprawne nogi niż super wózek
Jestem nieprzychylny, ale ja wytłumaczyłbym to tak - W związku z mniejszą siłą grawitacji na Pandorze Sully potrzebuje ćwiczeń - po co ma dźwigać hantle jak może na wózku pojeździć. Taki wózek jest tez bardziej zwrotny niż współczesne na sterowanie.
Trzeba było patrzeć na film, kolego. Jest to na samym początku dokladnie wytłumaczone. Bo go nie było na to stać.
A dlaczego dzisiaj tylko nieliczni możgą sobiie pozwolić na supernowoczesne protezy? Z takich samych powodów.
heh.... za szybko cię czytałem, myślałem że pytasz czemu na wózku jeździ. A czemu na takim jak nasze? Bo może najprostsze są najpewniejsze;)
proteza a wózek to trochę co innego - nie uważasz
a nawet dzisiaj osoby które chcą zachować swoją sprawność fizyczną wybiorą prędzej wózek sportowy, lekki i obrotny niż wózek elektyczny z bajerami