Ludzie oszaleli!!Film naprawdę taki dobry? Czy to kolejny film typu władca 
pierścienia?! Jeszcze nie widziałem wiec nie oceniam, ale skoro w jeden 
dzień przeskoczył aż na 18 miejsce to musi w nim coś być nadzwyczajnego 
chyba! jest w nim coś wiecej niż tylko efekty specjalne?
Moim zdaniem wlasnie efekty robia najwieksza furrore bo sa rewelacyjne, fabula troche oklepana ale dobrze wspolgra z caloscia. Ogolny pomysl na film rewelacyjny. Czegos takiego chyba nie bylo jeszcze
http://www.filmweb.pl/topic/1274328/%22By%C5%82em+wojownikiem+%C5%9Bni%C4%85cym+ o+pokoju+Czas+si%C4%99+obudzi%C4%87%22+czyli+dlaczego+James+Cameron+Geniuszem+je st.html
nie, wladca pierscienia(jednego?;p) to nie jest, w sensie nie jest tak dobry, ale jak lubisz efekty specjalne to spodoba Ci sie
nie jest to film typu Władca Pierścieni. A co jest w nim nadzwyczajnego? Wystarczyłoby poczytać kilka tematów niżej. A jest to przede wszystkim sama Pandora, jej fauna i flora. Fil jest tak wciągający, że przez chwilę myślałam, że ten świat naprawdę istnieje. Oklaski dla Camerona!
Są w tym filmie głównie efekty specjalne ale są one takie, że wszyscy trzej Władcy Pierścieni i wszystkie inne 2012 czy też Transformery leżą w pozycji skulone w kącie i cichutko płaczą nad swą nędzą. 
Jest też prosta i przewidywalna ale przywoita fabuła.
Właśnie nie za bardzo jestem fanem efektów specjalnych, władcy jakoś do 
mnie nie przemówiły, ale jestem ciekaw, co tym razem serwują; d
to jak nie jestes fanem efektow to sie na niego nie wybieraj. zreszta najlepiej sam sie przekonaj, a nie pytasz sie ludzi, ktorzy dostaja na slowo avatar orgazmow.
czy ja wiem czy wladca przy nim kwiczy. reklamowany jako 'mother of all battles', a w porownaniu z rozpierducha z dwoch wiez czy powrotu krola to tu tej battle bylo jak na lekarstwo. kwiczec to moze tylko gollum - n'avi wydaja sie jeszcze bardziej realnymi istotami, ale jako film batalistyczny dostaje od wladcy baty, o fabule,muzyce, aktorstwie nawet nie bede wspominac
Tak. Naprawdę jest taki dobry, jest w nim coś nadzwyczajnego i jest coś więcej niż tylko efekty specjalne. Obejrzyj (ale w kinie), bo jak tego nie zrobisz, to naprawdę stracisz wspaniałe 2,5 h ze swojego życia. Nie do nadrobienia.
Idzie ponad 1000 ocen na dobę a wciąż trzymamy się ściśle powyżej 9, jest dobrze :)
no i? jak bedzie na piewrszym miejscu to w 1 dzien spadnie. tez mi podnieta tym smiesznym rankingiem...
no wiesz nie jestem zabardzo przekonany co do efektów bo mało filmów z 
efektami zrobiło na mnie jakieś powalające wrażenie , jest tylko jeden 
wyjątkowy który cenie ponad wszytko ! ale też niezamykam sie na nowości :)
to jest tylko moje zdanie ale wyszedłem z kina "nie zaspokojony" ;/ a czemu ? hmmm oczywiście cały świat, Na vi, wogóle wspaniałe ujęcia przepiękne, ogólnie dla mnie wszystko dobrze ale zabrakło mi specjalnych efektów nie wiem no spowolnionych ujęc, niszczenia oczywiście one są ale jak na tak wielki budżet i wogóle za mało ;/ przyznam się że w połowie filmu chciałem by się film skończył przynużył mnie trochę :( 

Czy to kolejny film typu Władca Pierścieni ... uważam że nie, film jest rewelacyjny ale jak dla mnie za mało żeby pobić Władce pierścieni...nawet Władce Pierścieni moge oglądać setki razem zawsze bede czerpać radosc z oglądania tego a Avatar ... obejżałem i nie ciągnie mnie by go jeszcze raz obejżeć... nie ma tego czegoś film wspaniały ale wydaje mi się tylko zwykłym filmem...
Moim zdaniem to nie był film...To było doświadczenie jakiego wcześniej nie 
było.To była przygoda... Tutaj po jakimś czasie zapominałeś o realnym 
świecie, przenosiłeś się na pandorę.Wszystko to było realne...może dzięki 
temu, że bardzo dokładnie pokazane było życie na'vi. Nie ważne, to po 
prostu świat z którego nie chce się wychodzić.Jedyną rzeczą jaka mnie nie 
zaskoczyła w tym filmie była fabuła moim zdaniem bardzo podobna do 
animowanej atlantydy, mimo to ten film zasługuje na miejsce w top 10. 
Mówicie, że "Ojciec Chrzestny" to taaaaaaki piękny film, nawet jeśli 
zastąpi go "Avatar" to będziecie się czepiać że stare filmy są dobre nowe 
NIE...Za kilkadziesiąt lat ten też będzie stary...
Moim jeden z lepszych filmów jakich dotąd widziałem... 
Jak najbardziej warto zapłacić 22zł za seans, dziwie się ludzi którzy mówią ze fabula tego filmu jest do dupy ponieważ jest w nim dużo akcji(uwielbiam takie filmy) troszkę romantyzmu(no może więcej niż troszkę), oraz wzruszające sceny. Czego można chcieć więcej?? NIE WIEM. 
Film zasługuje na miejsce w pierwszej dziesiątce. Dałem 10/10 ponieważ niczego mi w nim nie brakowało. 

Ludzie czego wam w tym filmie brakuje?? :O 

Pozdro for All.
W filmie nie brakuje mi niczego. Za to czuję, że zaczyna mi brakować w realu tego, co przeżyłem oglądając "Avatar". Wróciłem z seansu kilka godzin temu, a nadal jestem jak nawalony halucynogenami. Ja tu nie chcę być. Chcę być TAM.
...przepraszam, ale musze, jeżeli uważasz że wladca pierscieni jest zly - 
to siedz z dupą w domu i ogladaj dalej filmy dla prostaków w tv.
...przepraszam,ale musze - siedze z dupą w domu i właśnie myślimy o tym 
żeby sie wybrać do kina na coś ciekawego ! i nie napisałem ze Włatcy są 
źli , poprostu do mnie nie trafił ten film i tyle i nie oglądam filmów w 
tv !
nie 'włatcy', a władca, nie pierścienia, a pierścieni, ale pomijając ten 
fakt, to że film nie jest według Ciebie dobry, wynika z Twojej wypowiedzi i 
tak też ją odczytałam, ale, whatever, nie trafił do Ciebie, to ten też może 
nie trafić, z całym szacunkiem ;] Mimo wszystko, spróbuj, Avatar jak dla 
mnie i dla wielu wart obejrzenia.