Witam!
Mam pytanie, wybieram się do kina na avatara 3D i właśnie zastanawiam się czy film będzie oglądało się w 3D całe 2,5 h czy tylko wybrane momenty. Byłem na Potterze w 3D i było tylko kilka scen i kazali wkładać okulary. A teraz jak to będzie?
Ech, no co za pytania w ogole. Avatar jest caly 3D. Caly wklad Camerona w 3D byl po to by sie wiecej kin pojawilo pod ta technologie i moglby wreszcie zrobic avatara.
Ok dzięki. Nie wiedziałem i chciałem się zapytać. To czekam jeszcze bardziej na seans.
No ale 3d grają w Warszawie tylko w Imaxie. Jak to będzie wyglądało w normalnym kinie typu Cinema City?
Rece opadaja!! Przeciez Imax jest w Cinema City!! Nie w kazdym oczywiscie, ale jest.....
IMAX jest tylko na Sadybie, ty pajtasie jeden, a kin Cinema City w warszawie jest 6
Zamiast pisać tu głupoty sprawdźcie sobie repertuary - gdzie pisze 3d a gdzie nie :) Np w multi większość seansów jest w 3d :)
Cały film jest w 3D, od samego początku, do samego końca. Ja byłem co prawda za granicą ale nie w IMAXIE, tylko w standardowym kinie klasy powiedzmy polskiego Multikina. Wrażenie jest powalające! Nie jest to jakieś zwykłe, lipne 3D tylko autentycznie masz wrażenie jakbyś tam był metr od tego co się dzieje... poprostu jesteś w środku akcji i chłoniesz każdy dopracowany w 100% szczegół. Oczy Na'vi coś niesamowitego a od Neytiri wogole nie da się oderwać wzroku :) Najpiekniejsza kosmitka jaką widziałem ;) Moja ulubiona scena to pierwsza przemiana Jake'a, wypas!
PS. Dzisiaj byłem 2 raz na wersji 2D z ciekawości, by wyłapać więcej szczegółów fabuły i zobaczyć jak wygląda. Też zajebiście ale bez porównania do 3D. Odbiór filmu jest diametralnie inny na korzyść wersji trójwymiarowej. Jak poczytać forum, aż się roi od tematów, że nie w IMAXIE lipa i że bolą oczy... G...o prawda! Oczy wogóle nie bolą a jedyna róznica taka, że na troche mniejszym ekranie się ogląda + okulary lekko przyciemniają obraz co totalnie w niczym nie przeszkadza. Jeśli macie wybór 2D lub 3D, odpowiedź jest prosta: Tylko 3D !
Mnie teraz czeka Imax na deser (mój 3 seans) :D
Pozdrawiam fanów tego filmu =)