7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822643
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Wlaśnie wróciłem z seansu 3d i muszę powiedzieć, że jest kiepsko. Cały wysiłek twórców nad efektami specjalnymi spełzł na niczym, bo patrząc na ekran trzeba się skupić na wybranym elemencie, podczas gdy tło jest rozmazane żeby nadać wyraz głębi.

użytkownik usunięty
faflun

kiedy ostatnio byłeś u okulisty???

Bo tak film został stworzony .

1) Jaja z ostrością , o których piszesz są wynikiem fusion 3d . Taki zamysł operatorski .
2) Zamiast "3d wychodzące z ekranu" masz "głębię"

Nie każdemu to podejście sie podoba , ale to już inna sprawa .

ocenił(a) film na 10
Atom_kon

jakas masakra, tyle opinii ilu widzow.
jedzi ze super, drudzy ze kicha.
sam sie przekonam nie dlugo.pozdr

ocenił(a) film na 10
faflun

w jakim kinie byles?
ja ide do imax 5 stycznia, nie moge sie juz doczekac

ocenił(a) film na 8
faflun

Film bardzo fajnie zrobiony ale zabrakło mi w nim czegos..., czegos cenniejszego nisz efekty specjalne. Czuje wiec niedosyt ale bardzo i tak mi sie podobal odradzam 3D poniewaz lepiej sie oglada analoga, obraz wyrazny z mniejsza glebią a na 3D kiepsko wypada.....

quriozum

A mi się podobał i znalazłam coś cenniejszego niż efekty specjalne . Myślę natomiast że szukasz jednak czegos innego niż ja znalazłam.

MorganaBlackcat

Ja jestem zachwycona calym filmem! Muzyka, fabuła i szczegolnie efektami 3D! Bylam w multikinie specjlanie jechalam do innego miasta, nie warto isc do wiurskiego starego kina, jakie kino takie efekty. Piekniejszego filmu w zyciu nie widzialam.

ocenił(a) film na 5
monina14

To niewiele filmów widziałaś..................

Private

prawda, chyba mało :P

efekty widziałem lepsze aczkolwiek las nocą i efekty świetlne oraz "magia kolorów" była dość interesująca :)

fabuła - jakoś od chyba 7 minuty filmu wiadomo jak będzie przebiegał ... no cóż, jakbym miał liczyć na fabułę, to film obejrzałbym w domu - do kina raczej się chodzi po efekty :)

3D tak jak już powyżej wyjaśniono, jest inne niż jak do tej pory stawiano na "wychodzące przed ekran" efekty, tym razem wybrano głębię obrazu, co w wielu scenach miało na prawdę ciekawy efekt.

ocenił(a) film na 10
faflun

propozycja udania się do okulisty aktualna podaj film w 3d zrobiony lepiej

ocenił(a) film na 6
radidriver

w krwawych walentynkach rzut kilofem bardziej mi sie podobal niz wszystkie sceny z avatara

faflun

Ja byłam wczoraj w Imaxie :) Polecam każdemu :)

ocenił(a) film na 10
Esa_2

a ja byłem dzisiaj w CC i za efekty, pomysły SF daje 10/10, resztę pomijam bo nie jest ważne że muzyka jest tylko tłem (może jej nie było ?), scenariusz jest troszkę oklepany.
Film jest kamieniem milowym, tylko ze względu na technologie wykonania.
Miło się to ogląda nie wiem jak Wy ale ja idę jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
faflun

do fafluna: idź do okulisty i przestań pisać bzdury!! Też jestem po seansie