7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823400
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

4xO ponieważ....Oczywiscie rasa ludzka pokazana jest jako ta zła, mordujaca chciwa etc.. Oczywiscie w przewijajacym sie watku miłosnym główny bohater zakochuje sie w kobiecie innej rasy, oczywiscie w toczacej sie walce wygrywa szlachetny główny bohater i jego nowa rodzina i co za tym idzie..Oczywiście wszystko konczy sie happy endem...Jak wiele osób pisało...fabuła banalna...ale mimo tego ladnie opowiedziana bajka, bez zenady i kiczu.zarzucane jest rowniez przez wielu za jedynie efekciarskie widowisko....i zgadzam sie...jest efekciarskie.....ale jakie efekciarskie!!!Jak to powiedział Danny Trejo na Salme Hayek w "Od zmierzchu do Switu": pochylic łby, na kolana i lezec u stóp!!!;D Wielki szacunek dla wyobrazani ktora stworzyła pandorowska flore i faune.Nie uwazam tego za arcydzielo poniewaz osobiscie wazniejsza jest jednak fabula, ale na pewno mozemy mowic tu o przekroczeniu pewnej granicy...i na pewno nie mowa tu o granicy zlego smaku........

ocenił(a) film na 10
hemerocallis

Film dostal Zlotego Globa, dostanie pewnie nie malo oscarow, zarobil juz 1,63 mld $, wiele osob bylo na nim po kilka razy w kinie, widzialo go milony osob. Jesli chciales cos z zawija fabula trzeb abylo sie wybrac na inny film.

Sleepwalker83

czytaj uwaznie sleepwalker83!!Napisalam owszem ze fabuła przewidywalna ale ze mimo tego podobała mi sie, ze ładnie opowiedziana"bajka"..ze przewidywalna to nie znaczy zla!a ze dostanie i dostal wiele nagród to sie wcale nie dziwie bo oprocz fabuły jest wiele innych rzeczy za ktore mozna dostac nagrode i ten film na pewno jest w pewnych kwestiach geniuszem.A poza tym nie pisz :"chciales" bo jestem kobieta i mozna wywnioskowac to po koncowkach słów z samogloska "a" wiec na przyszlosc radze Ci....uwazniej czytaj.A z tym ze moglam sobie isc na inny film z lepsza fabula to istna bzdura..bo jak tez mozna wiedziec przed obejrzeniem filmu jaki bedzie poziom!

ocenił(a) film na 10
hemerocallis

No tak, masz racje, przepraszam.

Sleepwalker83

cieszy mnie sleepwalker83 ze pokazales poziom ktorym wielu tutaj na FW brakuje..i zamiast "drzeć niepotrzebnie pyska" i bronic zawzięcie swojej racji przeczytałes i przemyslałes jeszcze raz

ocenił(a) film na 10
hemerocallis

Fabuła banalna? Hmmmmmmm.......no nie do końca. W końcu ludzie przegrywają a to się rzadko w filmach zdarza.

ALIEN_K

heh zgodziłabym sie z Toba Alienie...tylko ze w tzw "banalnych" filmach wygrywają bohaterzy pierwszoplanowi...i ci"dobrzy" a tutaj ludzkość to bohaterowie drugiego planu i Ci jak to zawsze zli takze dla mnie jednak wszystko przewidywalne..co jednak podkreslam...nie traci dla mnie na wartosci bo moze byc banał ale ładny banał i nie tylko fabuła jest filmem..na film składa sie wiele innych rzeczy które w Avatarze sa na pewno wysokich lotów...widac to np po zacietej polemice na forach avatara

ocenił(a) film na 10
hemerocallis

A czy ludzie są dobrzy? Raczej nie...dla pieniędzy zabiją każdego...nie mówię to o wszystkich ale ogólnie... ludzie ale nieludzcy... smutne, ale prawdziwe;( fabuła super. To samo ale w innym ubraniu. Fabuła 10/10. I na pewno teraz zobaczę falę krytyki... trudno... tacy są ludzie...zabiją jak ktoś jest innego zdania itd (tak jak mieszkańcy Navi)