7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

8/10 moja ocena

ocenił(a) film na 8

głównie za sprawą efektów! miazga, czegoś takiego jeszcze nie widziałem, wrażenie naprawdę mocne! ale ... musi być ale; jakoś skojarzył mi się z królem lwem, mówię o fabule. bez szału, ale dała radę, przyjemna bajeczka. wybierałem się na ten film z nastawieniem na niezłe efekty, zupełnie jak na 2012, który to okazał się chujnią po całości, i odnośnie efektów i fabuły (zwłaszcza fabuły) - największy szajs, za który zapłaciłem kasę. ale wracając do Avatara, nie rozczarowałem się wcale, spodziewałem się dobrych efektów i je dostałem, spodziewałem się bajkowej opowiastki i ją też dostałem. podsumowując, nie jest to kino dla "koneserów" almodowarów (czy jak mu tam) i innych zamulaczy jego pokroju. trzeba zdawać sobie sprawę z tego, jaki seans wybraliście, a nie rozczarujecie się (raczej).

ocenił(a) film na 8
dezet2

zapomniałem dodać, oglądane w iMax Katowice, nie wiem jak to się prezentuje na "normalnym" ekanie.
pozrawiam

ocenił(a) film na 8
dezet2

Akurat w Imax'ie to z tego co piszą film wygląda gorzej niż w cinema city, heliosie, etc

Porównanie do Króla Lwa moim zdaniem nietrafne, bo fabuła nie jest chyba w żadnym stopniu podobna (mogę się mylić, Króla Lwa ogłądałem dawno, ale główny wątek jest zupełnie inny)