W Imaxie byłem raz w Berlinie, ale ledwo co pamiętam.
To jak to jest ? Cały film będzie wyświetlony w 3D (w Imax'ie) ? Podobno obraz jest mniej ostry niż ten wyświetlany w zwykłym kinie, prawda to, jeśli tak to czy bardzo to przeszkadza ? Warto wybrać się do Imax'a, czy raczej do zwykłego kina ? I jeśli ktoś jest w stanie niech opisze jakie są jeszcze różnice między Imax'em a zwykłym kinem.
Wszyscy piszą że jeśli masz możliwość to tylko Imax. Zapewnia większe doznania 3D niż zwykłe kino, ale sam nie wiem bo nie byłem.
Ja jeszcze ponawiam pytanie gdzie najlepiej zobaczyć film w Szczecinie, bo nie ma Imaxa, a myślę że Helios "Dolby 3D Digital" chyba będzie najlepszy.
Potwierdzam, że jeśli tylko ma się taki wybór - to musi to być koniecznie Imax. Ekran, układ foteli są specjalnie dostosowane do technologii 3D. Nawet okulary mają lepsze, ba... w dwóch rozmiarach: dorosłym i dziecięcym.
W zwykłym kinie trzeba z kolei siadać jak najbliżej ekranu.
Czy to znaczy, że w IMAXIE osoba siedząca w ostatnim rzędzie widzi identycznie to samo i widzi identyczny efekt 3D co osoba siedząca w pierwszym rzędzie?
"W zwykłym kinie trzeba z kolei siadać jak najbliżej ekranu."
Serio? Dzięki za info, bo bym pewnie znowu usiadł gdzieś z tyłu. Niech Bóg ci to wynagrodzi w dzieciach ;]
Ja mam pytanie co do warszawskiego IMAXa czym się różni sala cyfrowa3D od OrangeIMAX ????????????
Byłem w multikinie i imaxie .Szcerze mówiąc bardziej przekonało mnie do siebie multikino choćby ze względu na nagłośnienie ,obraz pomimo tego że był w mniejszym formacie to odniosłem wrażenie że był ostrzejszy,napisy także dużo przyjemniej się czytało no i ... w podłokoietnikach można było sobie przynajmniej cole ulokować:))) Ale poważnie ,myśle że wiem co mówie -imax to troche przereklamowany tema-nie wszystko co wielkie musi być cool!!! 17 stycznia wybieram sie na ten film do cyfrowego imaxa w Łodzi ,napewno dam znaćjak było
Pozdrawiam!!!:)