7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822964
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Wiele osób zarzuca Avatarowi cienką jak majonez fabułę lub zżynkę z wielu
innych historii, prawda jest taka że ciężko jest w tych czasach wymyślić
coś oryginalnego w czym nikt nie dopatrzy się wątków-tematów z innego
filmu i chyba to nie było najważniejszym celem Camerona.

Ja byłem pierwszy raz na 3D i nie mogłem wyjść z zachwytu nad wizualną stroną filmu. Tak naprawdę o fabule zacząłem rozmyślać dopiero po wyjściu z kina bo tak wciągnął mnie świat wykreowany na ekranie.
Myślę że gdybym film obejrzał pierwszy raz w wersji 2D lub w domu na kompie to na pewno nie był bym aż tak zachwycony.

Jedno jest pewne, dobrze że ten film powstał i będzie przecierał szlaki innym twórcom kina fantasy i nie tylko, bo teraz możliwości są ogromne. Ja przeżyłem w kinie takie coś po raz pierwszy i proszę o jeszcze.
Dla mnie jest to jeden z największych hitów XXI wieku
PS
zabiłbym za obejrzenie Władcy Pierścieni w takiej wersji...

ocenił(a) film na 8
Karl_850

No raczej Hobbit grudz 2011 i Hobbit 2 grudz 2012
bedą kręcone w tradycyjnej fotmie jak Lord of the rings.
Ale cameron nastepny swój film ma krecic takze w 3d "Battle Angel"
Powinien sie wyrobic z nim do końca 2011, teraz ma juz doświadczenie przy Avatarze wiec powinno mu iść z górki.

ocenił(a) film na 10
Karl_850

Film jest niezwykły, ja sam idę jutro po raz drugi na ten film, co mi się jeszcze nigdy nie przytrafiło.
Co do zarzutów wobec scenariusza tego filmu... hmm... na pewno kilka rzeczy jest nieco naciąganych. Natomiast nikt mi nie wmówi, że film ma płytkie przesłanie. Śmiem twierdzić, że AVATAR wywrze większy wpływ na świadomość ekologiczną ludzi niż 10 szczytów klimatycznych razem wziętych czy 50 rezolucji ONZ.
Natomiast, byłoby dziwne gdyby film się podobał wszystkim. Sądzę jednak że większości się podoba.