Przed kilkoma minutami wróciłam z kina z filmu pt: "Avatar". Kiedy zaczął się seans nie wiedziałam czego spodziewać się po reżyserze wielkiego hitu " Titanic". Fakt, że oglądałam go masę razy, ale jednak był we mnie nie pokój. Podczas oglądania mogłam powiedzieć, że to najlepszy film jaki widziałam. Jestem miłośniczką filmów i film " Księżyc w Nowiu" może się schować za " Avatarem". Dlaczego?.
Efekty specjalne i poruszanie się kamery, która pokazywała wszystko nawet te malutnie szczegóły. Film jest zrobiony perfekcyjnie od początku do końca. Teraz żałuje, że nie poszłam na 3D, ale i tak mi się podobał
"Teraz żałuje, że nie poszłam na 3D"
Nie zdajesz sobie sprawy, że straciłaś połowę filmu O_O
Skoro takie wrażenie zrobiła na tobie normalna wersja, to 3D tak by cię wgniotło w fotel że połamało by ci kręgosłup w stu miejscach.
ja na koniec seansu 3d niemoglem znalesc szczeki jak wstalem nonstop myslalem co wlasnie widzialy moje oczy REWELACJA IDE jeszcze z min 2 razy :D
No to ja po świętach idę na Avatara w 3d. Już nie mogę się doczekać! Ciekawe jaką będę miała minę po obejrzeniu. Bo widzę, że większości szczęki opadły. Już szykuję się na arcydzieło.
film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.
Byłem na 3D ale efekty nie powalają tak jak w filmie "2012", co prawda dużo większa satysfakcja z oglądania. Osobiście nie wiedziałem kiedy 2 godziny minęły, film fascynuje, fabuła też jest bardzo dobra - wciągająca.
Właśnie w "2012" były jedne z najgorszych efektów w historii kina... nie widziałem większego kiczu...
"Byłem na 3D ale efekty nie powalają tak jak w filmie "2012"
CZY ty sobie zarty robisz ?
To ma byc jakas prowokacja czy co ?
W pełni sie zgadzam z większością. Avatar 3D to najlepszy film jaki w życiu widziałem. Zastosowane efekty oraz przesłanie filmu powalają. Nie ma słów by to opisac, polecam obejrzenie wszystkim którzy jeszcze nie widzieli;)
Ja bylam na 3d i swietnie sie bawilam, a nawed sie wzruszylam.
Zdaje sobie sprawe ze fabula jest oklepana, dialogi nie specjalne, glowni bohaterowie dobrze graja ale ogolnie nic oryginalnego.
To prawda ze temat troche zezrzniety z pokahontas, scenariusz blady.
Ale przeciez nie o to chodzi.
Film jest swietna zabawa, bo ma piekny obraz.
Piekne komputerowe, tak to prawda, to moze bardziej gra kuomputerowa niz film...
Ale to przeciez nie wazne. Film gwarantuje swietna podroz w piekny wyimaginowany swiat. Wiele czasu pracy, i wyobrazni poswiecili eksperci komputerowi nad kazdy detalem, szczegolem.
Nad scenariuszem, moze nie az tak bardzo.
Ale chyba kazdy sobie zdawal sprawe z tego na co idzie, film 3d jest przepiekny, i niestety jest na jeden raz.
Albo na kilka, ale tylko na ekranie kina w wersji 3d.
Bo nie sadze zeby sie tak samo podobal w ekraniku w domciu na normalnej o wiele mniejszej pantajii.
Jest to swietny film, na ktorym niezielmsko spedzilam czas. Ode mnie ma 9/10.
Jeszcze jedno.
Scenariusz to prawda jest kiepski. Ale no i tak porusza wazny temat, ktory trafi prawie do wszystkich ludzi, poruszy czy pouczy, moze w zbyt prosty sposob ale to nieistotne.
Duzo ludzi mowi ze malo originalny.
No nie wiem, nigdy wczesniej nie widzialam , filmu o facecie na wizku inwalidzkim, ktory pragnie chodzxic, ma swojego avatara w ktorego sie wciela we snie, zyje w lesie z wielkim kilometrowym drzewem , ktorym koi rany itd. itd.
To chyba jednak jest originalne, moze nie na 100 %, ale ile filmow sie robi ktore sa inne od wszystkich?
Chyba juz wszystko zostalo zrobione. No prawie wszystko.
prawda, ze juz sie powoli zdolnosc tworcow wyczerpuje i trudno zrobic cos co bedzie w 100% innowacyjne ;]
avatar jest strasznie przewidywalny , co dosc znaczaco wplynelo na to , ze w osttanich kilkunastu minutach mi
sie kilka razy nawet porzadnie ziewnelo..
A to ile jeszcze nie zostalo zrobione to sie pewnie przekonanamy w najblizszych latach :D ;]