7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823400
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Przed kilkoma minutami wróciłam z kina z filmu pt: "Avatar". Kiedy zaczął się seans nie wiedziałam czego spodziewać się po reżyserze wielkiego hitu " Titanic". Fakt, że oglądałam go masę razy, ale jednak był we mnie nie pokój. Podczas oglądania mogłam powiedzieć, że to najlepszy film jaki widziałam. Jestem miłośniczką filmów i film " Księżyc w Nowiu" może się schować za " Avatarem". Dlaczego?.
Efekty specjalne i poruszanie się kamery, która pokazywała wszystko nawet te malutnie szczegóły. Film jest zrobiony perfekcyjnie od początku do końca. Teraz żałuje, że nie poszłam na 3D, ale i tak mi się podobał

ocenił(a) film na 10
kinomanka92

"Teraz żałuje, że nie poszłam na 3D"

Nie zdajesz sobie sprawy, że straciłaś połowę filmu O_O

Skoro takie wrażenie zrobiła na tobie normalna wersja, to 3D tak by cię wgniotło w fotel że połamało by ci kręgosłup w stu miejscach.

ocenił(a) film na 9
slavia9

ja na koniec seansu 3d niemoglem znalesc szczeki jak wstalem nonstop myslalem co wlasnie widzialy moje oczy REWELACJA IDE jeszcze z min 2 razy :D

użytkownik usunięty
nemesis10

No to ja po świętach idę na Avatara w 3d. Już nie mogę się doczekać! Ciekawe jaką będę miała minę po obejrzeniu. Bo widzę, że większości szczęki opadły. Już szykuję się na arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
nemesis10

mogę potwierdzic główne założenia na temat filmu jako rewolucji i tyle.

użytkownik usunięty
slavia9

film jest wspaniały i swoją magią potrafić zaczarować ludzie bez względu na wiek. :) W tym tygodniu zamieszczę swoją obszerną recenzję.

użytkownik usunięty
kinomanka92

dlaczego to zrobiłaś! dlaczego poszłaś na 2D?!?! nie rozumiem tego! :)

ocenił(a) film na 8
kinomanka92

też byłem na 2d i żałuję :( film bardzo mi się podobał

ocenił(a) film na 10
kinomanka92

Byłem na 3D ale efekty nie powalają tak jak w filmie "2012", co prawda dużo większa satysfakcja z oglądania. Osobiście nie wiedziałem kiedy 2 godziny minęły, film fascynuje, fabuła też jest bardzo dobra - wciągająca.

użytkownik usunięty
Pol753

byles w Cinema City czy imax ..................?

ocenił(a) film na 10
Pol753

Właśnie w "2012" były jedne z najgorszych efektów w historii kina... nie widziałem większego kiczu...

użytkownik usunięty
grendalek_2

Zgadzam się dokładnie

ocenił(a) film na 9
Pol753

"Byłem na 3D ale efekty nie powalają tak jak w filmie "2012"

CZY ty sobie zarty robisz ?

To ma byc jakas prowokacja czy co ?

kinomanka92

W pełni sie zgadzam z większością. Avatar 3D to najlepszy film jaki w życiu widziałem. Zastosowane efekty oraz przesłanie filmu powalają. Nie ma słów by to opisac, polecam obejrzenie wszystkim którzy jeszcze nie widzieli;)

użytkownik usunięty
spitfire1908

Ja bylam na 3d i swietnie sie bawilam, a nawed sie wzruszylam.
Zdaje sobie sprawe ze fabula jest oklepana, dialogi nie specjalne, glowni bohaterowie dobrze graja ale ogolnie nic oryginalnego.
To prawda ze temat troche zezrzniety z pokahontas, scenariusz blady.
Ale przeciez nie o to chodzi.
Film jest swietna zabawa, bo ma piekny obraz.
Piekne komputerowe, tak to prawda, to moze bardziej gra kuomputerowa niz film...
Ale to przeciez nie wazne. Film gwarantuje swietna podroz w piekny wyimaginowany swiat. Wiele czasu pracy, i wyobrazni poswiecili eksperci komputerowi nad kazdy detalem, szczegolem.
Nad scenariuszem, moze nie az tak bardzo.
Ale chyba kazdy sobie zdawal sprawe z tego na co idzie, film 3d jest przepiekny, i niestety jest na jeden raz.
Albo na kilka, ale tylko na ekranie kina w wersji 3d.
Bo nie sadze zeby sie tak samo podobal w ekraniku w domciu na normalnej o wiele mniejszej pantajii.
Jest to swietny film, na ktorym niezielmsko spedzilam czas. Ode mnie ma 9/10.

użytkownik usunięty

Jeszcze jedno.
Scenariusz to prawda jest kiepski. Ale no i tak porusza wazny temat, ktory trafi prawie do wszystkich ludzi, poruszy czy pouczy, moze w zbyt prosty sposob ale to nieistotne.
Duzo ludzi mowi ze malo originalny.
No nie wiem, nigdy wczesniej nie widzialam , filmu o facecie na wizku inwalidzkim, ktory pragnie chodzxic, ma swojego avatara w ktorego sie wciela we snie, zyje w lesie z wielkim kilometrowym drzewem , ktorym koi rany itd. itd.
To chyba jednak jest originalne, moze nie na 100 %, ale ile filmow sie robi ktore sa inne od wszystkich?
Chyba juz wszystko zostalo zrobione. No prawie wszystko.

ocenił(a) film na 3

prawda, ze juz sie powoli zdolnosc tworcow wyczerpuje i trudno zrobic cos co bedzie w 100% innowacyjne ;]

avatar jest strasznie przewidywalny , co dosc znaczaco wplynelo na to , ze w osttanich kilkunastu minutach mi
sie kilka razy nawet porzadnie ziewnelo..

A to ile jeszcze nie zostalo zrobione to sie pewnie przekonanamy w najblizszych latach :D ;]

kinomanka92

Jak widać to ten film zachwyca również w 2d. Bzdury gadają ci którzy twierdzą ze film się podoba jedynie w 3d. :)