Na Filmweb-ie już #2 na IMDB #25 zapowiada się równie dobrze co zeszło
roczny Dark Knight. Cameron na swoim najnowszym ,,dziecku'' zarobił już
ponad 650 mln$. A co wy o tym sądzicie. Czy to kolejna rewolucja kinowa czy
zwykły film który szybko przeminie? Moim skromnym zdaniem film jest godny
uwagi z pięknom historią i niezwykłymi efektami zarówno specjalnymi jak i
dźwiękowymi (IMAX) Osobiście oceniłem go na 9 jednak oceny jeszcze nie
wystawiłem bo stwierdziłem iż muszę zobaczyć go drugi raz. Gdy wczoraj
odwiedziłem kino kolejki było conajmniej 20 metrowe jak za PRL-u;) A więc
co wy sądzicie... czy należy mu się tak wysokie miejsce czy to tylko
chwilowa sensacja która szybko przeminie??
Dark Knight na imdb bardziej podbił ranking niz Avatar.
Wystartował z 9.7 potem długo 9.5 i pomalutku spadała ocenka
az po półtora roku ma teraz 8,9 9miejsce w rankingu przy ponad 400tys głosów
Avatar ma 8.8 25 miejsce niecałe 80tys głósów i za połtora roku mocno spadnei mu ocenka i pozycja w rankingu jak przybedzie mu ilosc głósów
poiwedzmy te 400tys
Poczekamy zobaczymy. Powiedzmy, że za około tydzień wszystko się okaże
wtedy wszyscy kino maniacy odwiedzą już kino i zagłosują :)
Mnie tam nie dziwi wysoka pozycja, bo w pierwszej setce, nawet pierwszej dziesiątce jest trochę badziewia. Zresztą rankingi na fw i imdb są generalnie do dupy.
Świąteczny, efektowny i przystępny dla każdego hit - nie powtórzy sukcesu Matrixa, już o Star Wars nie mówiąc. Będą powstawać kolejne, jeszcze bardziej efektowne produkcje 3D, które przyćmią Avatara, który nie ma żadnego innego punktu zaczepienia niż efekty - technologia rozwija się dzisiaj tak szybko, że wszytko co wczoraj zostało uznane za przełomowe, jutro będzie przeżytkiem a jego niegdysiejsza innowacyjność stanie się jedynie ciekawostką.
Tak to widzę.
Tez tak to widze. Avatar nie ma czym sie bronic by został filmem kultowym.
To nie to samo co Odyseja, Łowca androidów, trylogia stara star wars
Obcy 1,2, Terminator 1,2 czy matrix 1.
Co jak co, ale ten film jest już filmem kultowym ;) BAAAAARDZO dużo się o nim mówi i może nie jest jakimś arcydziełem, ale jestem pewien, że zapadnie w pamięć wielu ludziom - a to czyni film kultowym :)
nie jarac sie dziubaski, ze jest aktualnie na miescu drugim, bo juz jest na 9, ma srednia wazona 8,55, w porywach 8,56, to info dla podniecajacych sie cyferkami;)
Moze i tak z tym, ze nad ranem zaczelo sie bombardowanie jedynkami. Avatar w ciagu kilku minut stracil sporo...zreszta nie wiem kogo ten ranking obchodzi :) kazdy ma swoj numer 1 i nikt i nic tego nie zmieni.
dlatego pisze, ze to dla ludzi, dla ktorych ten smieszny ranking jest calym zyciem;) swoja droga ja chcialabym go na chwile zobaczyc na pierwszym miejscu, smiesznie by to nawet wygladalo xD ale tak sie juz nie stanie, szkoda. jedynkowicze mogli zaatakowac pozniej
Raczej takiej opcji nie bylo :) dobrze wiedza kiedy sa przeliczenia, a po drugie o tej porze wiekszosc spi i udalo im sie uniknac wzroku pozostalych :) Za dnia za duzo swiadkow :P dla tak naglego spadku :))))
na moje oko to i tak zaatakowali za pozno;p widocznie nie obawiali sie, ze az tak wysoko zajdzie;p a co im to robi, ze za duzo swiadkow? przeciez z tego powodu normalni ludzie nie beda zakladac kolejnych kont, ale dla podbicia oceny, nwet jak beda widziec spadek sredniej w przeciagu kilkunastu minut. moze po prostu w nocy maja wiceje wolnego czasu?;p
Ja osobiście myślę że to zależy od człowieka. Na przykład dla mnie ten film zostanie w pamięci do końca życia. Jest po prostu przepiękny. Zawsze najlepszym filmem dla mnie był Godfather, ale teraz to już sam nie wiem. Właściwie obecny ranking z ojcem 1 a avatarem 2 bardzo by mi odpowiadał :)