7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822609
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam. Mam zasadnicze pytanie, choć niektórym może wydać się ono śmieszne, jednak...
Czy osoby noszące okulary będą miały problem z odbiorem wszystkich efektów które ogląda widz nie posiadający wady wzroku? Mówię rzecz jasna o oglądaniu wersji 3D.

pozdrawiam i proszę o odpowiedź

ocenił(a) film na 10
Sidious

kilka razy zakładałem już okulary 3D na okulary ;) jak masz małe szkła to będziesz musiał ruszać głowa w szczególności w imaxsie, generalnie powinno być ok i nie powinny mieć twoje oczy problemu z odbiorem 3D ;)

Hopkins_44

spoko mozna isc w okularach ;)

ocenił(a) film na 10
Sidious

Ja dla wygody ubieram soczewki jednak z autopsji wiem że z okularami nie ma problemu.

Ważniejsze jest w sumie jak blisko się siedzi ekranu żeby nie trzeba było machać głową i żeby ekran nie wychodził bokiem "szybek".

ocenił(a) film na 9
kinematografia

Czyli jakie miejsca proponujecie dla ludzi z okularami korekcyjnymi w sali kinowej?

Cahir16

Miejsca dla niewidomych

ocenił(a) film na 7
Cahir16

dziekówka za odpowiedź, generalnie to nie miałem problemów z oglądaniem filmów 3D zakladając okulary na swoje 'szklane oczy', tylko nie wiedzialem jak sytuacja ma się z Avatarem, bo 3D na TAKĄ skalę, wnioskując z opinii, jeszcze nie było.

a co do postu Cahir16..

oczywiście że te w rzędach najbardziej oddalonych od ekranu :) to jest standard w obojętnie jakiego typu filmach, trójwymiarowych czy też nie. Im dalej usiądziesz, tym lepiej ogarniasz wzrokiem całość ;)

pozdro

kinematografia

w okularach i z astygamtyzmem nawet ;)