7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822557
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Bliski ideału

ocenił(a) film na 9

Widziałem że tak bedzie za pewne grono osób przyczepi się do fabuły, że jest banalna i schematyczna w sumie taka jest prawda ale nie ma to znaczenia, to piękna, czasami wzruszająca i porytwająca historia okraszona niesamowitymi efektami specjanymi, i ten kto wypisuje że to tylko efekty jest... no po prostu nie ma racji. Trzeba miec wizję i talent aby stworzyc tak nieralny swiat który jest tak prawdziwy. Daje 9 (szkoda że nie da sie 9,5) bo początek jest niemrawy, ale nie zmienia to faktu że to wspaniały film który zapisz się złotymi zgłoskami w historii kina.

ocenił(a) film na 9
johnyss

W zupełności popieram. Może i fabuła jest oklepana przewidywalna i patetyczna może film nie zachwyca grą aktorską. Ale wszystko jest zrobione przynajmniej solidnie co z połączeniu z znakomitymi efektami specjalnymi ( nie chodzi o samo 3D ale po prostu o zdjęcia znakomity montaż ) i genialną ścieżkę dźwiękową daje moim zdaniem oszałamiający efekt. Powiem więcej jest to jeden z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem. Panie Cameron gratuluję i radzę przygotować smoking. Daje 9 bo 10 zarezerwowane jest dla Władcy Pierścieni ( ale to już moje zboczenie ;D)
Gorąco polecam wszystkim.