Przepraszam, jeśli informacje na ten temat już na forum były, niemniej jednak chciałbym się dowiedzieć, kiedy film wyjdzie na blu-ray i hd dvd?
W maju ale bedzie to tylko 2d , ale nie ma co sie oszukiwac
obojetnie czy zdobedziemy Bluray, dvd, dvd-rip 3cd-4cd i
puscimy tv lcd 42 cale
to nie doswiadczymy tego samego co w kinie na wielkim ekranie w 3d
Po to został stworzony ten film. Cameron zrewolucjonizował kino
bo w pewnym stopniu wygrywa z piratami.
KTo to oglada w domu nw jakosci Ts czy cam jest zupełnym idiotą
O i tutaj się jebnięty Pawełek zaplątał:)
Avatar to przepiękny film jednak nie jest rewolucyjny a jeżeli jest to na podobnej zasadzie jak rewolucyjne są twoje posty w których za każdym razem pojawia się termin "idiota".
Ja i tak kupie sobie płyte dvd czy na bluray bo poprostu kocham ten film..byłem już w kinie 3 razy i nie mam dosyć! .
Do Nick_filmweb:
Jak nie masz nic ciekawego do napisania to lepiej nie nic nie pisz.
Jestem za tym by niepełnoletnim takim jak ty nie pozwalali rodzice
korzystac z internetu.
Ciekawe ile razy jeszcze na tym forum usłyszę jaki to kto nie jest dojrzały
i dorosły a wszyscy nie dziecinni.
W 2010 roku rusza sprzedaż telewizorów 3D Full HD, wiec myślę, że Avatar będzie głównym produktem reklamującym te telewizory. Czytałem, że do 3d hd potrzeba tylko odtwarzacza blu-ray i tv obsługującego 3d.. Więc myślę, że w maju będzie premiera Avatar 3D HD na blu-ray :)
Z tego co pamiętam, to dawno dawno temu Polsat i TVP1 puszczali filmy w tzw
3D (nie pamiętam jaka to była dokładnie technologia), które oglądało się
własnie w okularkach, a w wyświetlanym obrazie widać było głębię. A były to
czasy zwykłych, dużych, szklanych telewizorów kineskopowych.
Jaki więc jest problem, żeby taki sam obraz puścić na telewizorze z Full
HD? Wystarczy że do wydania Blu-Ray i DVD dodawane będą okularki ;)
haha!! pamiętam szczęki na polsacie i wędrówki z dinozaurami na tvp2 dwa obrazy jeden czerwony drugi zielony, okularki w TV gazecie i goł :D
Ty możesz być idiotą bo ja oglądałam 3 razy film w kinie w 2D.
I z chęciom pójde jeszcze raz.
A film w domu bedzie się przyjemnie oglądać na moim 60"plazmie i dzwienkiem surround
No więc: prawdopodobnie w maju będziemy mieć premierę w blu-ray i DVD. Skąd pomysł, że będzie też wersja DVD HD? Przecież ten format przegrał z blu-rayem i nie wiem kto go jeszcze wspiera. Co do 3D to ostatni news mówi, że premiera NIE odbedzie się na krążku blu-ray 3D. Pojawi się on dopiero po jakimś czasie (bodajże w czerwcu rusza sprzedaż odtwarzaczy 3D). Chyba, że zmienią zdanie. Aktualna wersja jest taka, że zwykłe blu-ray, chyba, że jestem do tyłu (tyle, że to news sprzed kilku dni).
Imperial zapowiada wydanie BD na pierwszy kwartał 2010, bardziej realny termin to maj/czerwiec. Zgrałem oficjalny zwiastun (1920x1080) na blu-ray i powiem wam, że obraz zapowiada się rewelacyjnie. Ostrość, detaliczność i dynamika barw zwala z nóg. Obraz w 2D obroni się bez dwóch zdań... zresztą trudno się dziwić, większość (60%) scen to CGI.
Pisałem już o tym wcześniej, ale na moim telewozorze, przy obrazie z BD spodziewam się lepszych wrażeń niż z rozmazującego się 3D w IMAX Plaza jakiego doświadczyłem w piątek.