7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822491
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Już się zaczęło, a to tylko początek. "The Hurt Locker" od Kathryn Bigelow jest na razie bardziej doceniany przez krytyków. Efektem tego jest już jedna nagroda za reżyserię, która podobno o mały włos nie trafiła do Camerona - nagrodę zdobyła Bigelow.
Zapowiada się ciekawa konfrontacja byłego małżeństwa ;D

O ile każda nagroda, która trafi do Avatara mnie ucieszy, bo na razie kibicuję temu filmowi, to Cameronowi przyda się jednak utarcie nosa. Jak była żona pokaże mu, że jest lepsza, to może Cameron zrozumie wreszcie, że nie jest takim geniuszem, jak mu się zdaje (chociaż chyba i tak już spokorniał na starość).

Kazioo

Stary, ale ile osób oglądało Avatara?:) Przecież to jest na dobrą sprawę film z 2010 roku. Na razie docenili go tylko nowojorscy internauci, no bądźmy poważni:)

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

Powiem szczerze, ze w głebi duszy życzę Avatarowi jak najlepiej. Jeśli chodzi o Camerona to mam do niego wielki kredyt zaufania - Chciałbym, więc żeby pozgarniał jak najwięcej nagród (oczywiście jak film okaże się klapą będę musiał zmienic to stanowisko). Jestem jednak realistą i szczerze wątpie by na polu nagród triumfował.
Ale
Oglądałem z żoną The Hurt Locker, gust myśle mamy w miare wyrobiony, który raczej nie był kształtowany plebanią i rekalmami margaryn, ale mimo tego film uważam; jest poprostu dobry i ani grama więcej.
Tak szczerze rzecz ujmując będę miał wysoko podniesione ciśnienie jeśli Hurt Locker zgarnie jakiekolwiek istotniejsze nagrody.
Dotychczas takie nerwy miałem gdy triumfował nudny Angielski pacjent, schematyczny do bólu Aviator czy poprostu poprawna Infiltracja.

pozdr