Jak oceniacie szanse Avatara na zarobienie ponad 2mld USD i wyprzedzenie poprzedniego dziecka Camerona na liście najbardziej kasowych?
Wydaje mi się, że przy szumie, który się tworz wokół niego jest to całkiem możliwe :) Może nawet pierwsze w historii otwarcie powyżej 100 mln? :)
moze byc to wielkie otwarcie moze i 150 mln dol. z pewnoscia ok. 1,2 albo 1,4 mld dol zarobi. ale titanica watpie ze przegoni. moze gdyby nie wypuszczali tak duzo roznych spotow i fragmentow filmu. osobiscie zycze mu i 3 mld.
Jakie pierwsze w historii otwarcie powyżej 100mln$? Titanica na pewno nie pobije, ale stanie się przebojem-zobaczymy jak dużym.
No z tego co się orientuję, to w pierwszy weekend póki co najwięcej zarobił Titanic i było to 'ledwie' 85 baniek :)
Nie wiem skąd masz takie informacje, ale akurat Titanic nie pobił żadnego rekordu jeżeli chodzi o pierwszy weekend w USa-poniżej 29mln$, więc to nie jest świetny wynik. Niespotykane jest to, że przez kolejne 15 weekendów jego zarobki wahały się od 35mln$ do 15 mln$ i cały czas zajmował pierwsze miejsce. Póki co rekord pierwszego weekendu ma Mroczny rycerz i jest to 158 mln$. Czy Avatar pobije ten wynik? Nie wydaje mi się, żeby w okresie przedświątecznym było go stać na taki wynik. Na pewno nie.
Nie możliwe. Laska pójdzie na romansidło 10 razy. Ale nawet największy geek nie pójdzie 10 razy na genialny SF :)
A przynajmniej więcej lasek niż geeków pójdzie wielokrotnie na ten sam film. :)
Jeśli film bedzie tak dobry jak to zapowiada trailer, to możemy sie spodziewać że ludzie pod wpływem zachecających recenzji chetnie sie udadzą do kin, wiec jest spora możliwość że Avatar zarobi ponad miliad $. Jednak bedzie musiał to byc naprawde zachwycający film.
dzisiaj sukcesy kasowe mają głównie amerykańskie gnioty.. ale ten mam nadzieje że takim nie bedzie ;]