Mnie najbardziej fascynuje, jaką tajemnice mają Na'vi :)
Co po za tym, że są niebiescy, mają 3 metry wzrostu, mówią w swoim języku i trudno ich zabić :D
Ponieważ w ich żyłach płynie kwas ;)
A tak na poważnie , to wyjaśnienie zostało zasygnalizowane w trailerze , w filmie będzie rozwinięte . Inaczej byłoby to dziwne , że wojsko XXII wieku musi się tak "......" z tubylcami żyjacymi w epoce kamiennej .
Najciekawszy jest fakt,że ludzie potrafią tworzyć avatary,a nie potrafią stworzyć implantów dla inwalidy ;)
A ludzie nową broń mogą produkować a jedzenie dla głodnych dzieci nie??
Chodzi o sponsora i kase człowieku.
Fajnie, że wyłączyłem zwiastun po słowach "they're very hard to kill" :) Wszystkie spoty też olałem... Po co mi to? Wszystkiego dowiem się już za 6 dni w kinie :D
Dobrze, że nie przytoczyłeś tutaj tego wyjaśnienia co by nie spojlerować ;p Niektórzy wolą nie wiedzieć zbyt dużo ;)
Najciekawsze dla mnie będzie 'matka wszystkich bitew' :P Myślicie, że Cameron przesadził z tym stwierdzeniem? Ja nie wiem ale w zwiastunie, w końcówce widać chyba 2 sceny z tej bitwy. Nie na pierwszym planie ale widać i CO TAM SIĘ ROBI!!! 0_O Na pewno będzie wielka a w 3D to będzie masakra :D Będziemy się schylać, aby nie dostać pociskiem między oczy :p
Ano, podobno ostatnie 20 min filmu (czyli wspomniana 'matka wszystkich bitew') pourywa widzom głowy tuż przy piętach. Sam Cameron stwierdził, że to jego największe dokonanie w życiu (w Total Film wyczytałam: 'The ending is an extraordinary action sequence. The mother of all battles. Biggest thing I've ever done, absolutely') A, jak tu nie wierzyć reżyserowi pokroju Jamesa? ;) Poza tym wystarczy spojrzeć na reakcje krytyków...
Czyli, ogółem... ja chcę już!!!
Ja jestem ciekaw na ile film będzie różnił się od oryginalnego scenariusza który był dostepny w sieci. No i jeden ważny mistyczno/technologiczny punkt scenariusza. Kilka lat po Avatarze przeczytałem całość Endera i jest tam parę podobnych pomysłów, zwłaszcza jeden motyw dotyczący Jane, ale drążenie tematu byłoby zbyt dużym spojlerem. W każdym razie jest w fabule jeden ważny zwrot i jestem ciekaw jak to zostanie pokazane na filmie, bardziej mistycznie czy bardziej technologicznie.
Czy mnie ten film zaskoczy. Mam kilka różnych przypuszczeń odnośnie fabuły, ale jestem ciekaw jak pewne sprawy rozwiązał Cameron. Będzie miło jak inaczej niż się spodziewam.
Tego o czym najczęściej marudzą w reckach, czyli dialogów i fabuły. O reszte jeste spokojny :)
Ja właściwie najbardziej jestem ciekawy efektu 3D. Chcę zobaczyć, czym się
różni od tego, co widziałem do tej pory. A w IMAX'ie byłem już nieraz. :)
Ciekawi mnie też świat Pandory, czy efekt 3D rzeczywiście pozwoli poczuć,
że się tam jest. Ciekaw jestem Na'vi, jak to będzie stać tuż obok nich
(dzięki 3D). :P I tak jak każdego, interesuje mnie również fabuła. Ale nie
zastanawiałem się nad tym zbyt długo, więc liczę, że dla mnie będzie to coś
nowego. :)