7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dla takich produkcji warto chodzić do kina. Czysta przyjemność.
A Ci co oglądali film w kiepskiej jakości na komputerze niech się zastanowią dwa razy zanim wystawią negatywną opinię bo to tak samo jak lizać lizaka przez papierek i stwierdzić ,że nie ma smaku itp ;)

Wybieram się na seans drugi raz i mam pytanie odnośnie miejsca.
Czy w multikinie w 3 rzędzie-środkowe miejsca będą odpowiednie czy może jednak za blisko ekranu? Za pierwszym razem miałam miejsca w 14 rzędzie bardziej po lewej stronie i przyznam ,że szału nie było.
Ekran był za mały ,oświetlenie schodów było irytujące a podświetlony znak wyjścia z sali obok ekranu doprowadzał mnie do szału ;P

Tak więc jeśli ktoś siedział tak blisko i może się podzielić wrażeniami to będę bardzo wdzięczna. :)

Pozdrawiam :*

ocenił(a) film na 10
TwojaPasja

Musisz siedzieć tak aby nie widzieć czarnych pasów z boku i na górze bez poruszania głową. Ja oglądałem w Cinema City w 7 rzędzie w środku i było za daleko, 5 rząd byłby lepszy.

ocenił(a) film na 10
zajjack

Niestety na 5 rząd rezerwacji nie zrobię bo cała sala jest zapełniona.
Na ten seans jak i na reszte weekendu ;/
Jak tak dalej pójdzie to miejsca na schodach zorganizują haha :P

użytkownik usunięty
TwojaPasja

Dobry temat, bo jest wiele osób które na filmie były są podekscytowane nie tylko samymi efektami i 3d ale przeważnie baśniową, epicką opowieścią, tym że film trzyma w napieciu, wywołuje łzy, wzrusza, jednym słowem prawdziwy deszczyk emocji.
Poza tym 3d w filmie jest zniewalające, podobnie jak całokształt efektów specjalnych. Wizualnie film jest arcydziełem.
Fabuła jest przewidywalna i prosta, ale co z tego jeśli wszystko jest sprawnie złożone? Nie ma dłużyzn, człowiek się nie nudzi - scenariusz mimo prostego trzyma się zwartej kupy. No i mamy kalekiego weterana, który będąc zerem w świecie ludzi, u obcych staje się kimś - moze znów poczuć wolnośc na własnych nogach, z czasem am dylematy moralne, jako szpieg i zdrajca, musi dokonać wyboru ''byłem wojownikiem marzącym o pokoju. prędzej czy później trzeba się obudzić''. potem słowa pułkownika ''jak się czuje zdrajca rasy?'' Są cytaty i to dajace do myślenia, trzeba jedynie się wgłębic w ten piekny, magiczny film. Na dodatek zastanowienie się do czego zmierza nasza egzystencja, pomimo całego rozwoju cywilizacyjnego i technologicznego tracimy nasze człowieczeństwo. Kolejne czwarte przesłanie to ekologia, przyroda, którą niszczymy.
Tak więc jesli to bajka to jest to idealna bajka zarówno dla dzieci i dorosłych bo niesie ze sobą najważniejsze wartości, których żaden inny efekciarski film z grafiką komputerową nie daje. Film jest piekny, trzeba się w niego wczuc i przenieść w tamten swiat.

ocenił(a) film na 9

Ja oglądałem Avatara w 1 rzędzie (Złote Tarasy Sala 8) i muszę przyznać że o wiele lepiej się film prezentował niż gdy oglądałem go w 9 i 7 rzędzie. Jednak obraz był odrobinę za wielki i dla tego musiałem przekręcać czasami głowę aby zobaczyć całe napisy, dlatego tez polecam 3 rząd.