7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822609
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film miazga 10/10

Może nie będzie to mój ulubiony film, ale z całą pewnością najlepszy jaki widziałem (ulubiony to nie zawsze to samo co najlepszy). Nie jestem jakimś koneserem kina, ale mogę sie nazwać doświadczonym i dorosłym odbiorcą. Śmiem myśleć że najlepsze filmy w historii kina widziałem i prawidłowo zrozumiałem. Fabuła - dla niektórych płytka, moim zdaniem jest bardzo bogata. Trzeba mieć tylko troszkę wyobraźni, fakt może nieco przewidywalna, ale na pewno wszystko jest w granicach zdrowego rozsądku (jeśli wgl. można to powiedzieć o filmach sf). Wygrana wojna mieszkańców Pandory z oddziałem uzbrojonych ziemian jest jak najbardziej możliwa. Nie zapominajcie ze nie były to zmasowane siły całego narodu, tylko mały oddział. Na'vi mieli przewage liczebną, a strzały którymi strzelali bynajmniej nie były rzutkami jakimi strzelał Robin-Hood. Do tego potężne opancerzone stworzenia, niektóre mające pancerze trwalsze niż stal. Wszystko miesci się w granicach rozsądku. Film jeśli chodzi o efekty polecam każdemu. Jeśli zaś chodzi o fabułe polecam osobą dysponującym wyobraźnią ;)

Z mojej strony jak najbardziej dyszka.

Pozdrawiam

P.S Osobą z płytką wyobraźnią polecam czytać więcej książek, i nie koniecznie Harrego Pottera =)

ocenił(a) film na 8
damsi

podzielam w zupełności 10/10 - to to dobrze zainwestowane 27 zł - PO PROSTU WARTO ZOBACZYĆ...

ocenił(a) film na 10
jung5

No w końcu jakaś rozsądna wypowiedź :) popieram w 100%

damsi

W celowniku liczby mnogiej końcówka to "-om", a nie "-ą". :)

ocenił(a) film na 10
Keremere

Mistrzem ortografii nigdy nie byłem ;) Ale błędy chyba nie są rażące, tym bardziej że mam tendencje do szybkiego klepania na klawiaturze. Bez zbędnego wysilania się jeśli chodzi o stylistykę ;p

użytkownik usunięty
damsi

to jest film dla fanow world of warcraft; opowiada o nocnych elfach a akcja dzieje sie w ashenvale i nagrand :D

ocenił(a) film na 10
damsi

@avn za dużo przy kompie siedzisz ... ;p