7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822538
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Definitywnie zasługuje na 10, mimo kilku błędów, zakończenia, no i pewnie niektórych niewyjaśnionych zagadek...

Mimo, że film mi się podobał i oglądałem go bez mrugnięcia okiem, ma przerost obrazu i dźwięku nad treścią.

Gra aktorska była świetna, rendery, krajobrazy, fauna i flora Pandory zadziwiająca, mógłbym to nawet oglądać godzinami bez aktorów.
Bardzo przypadł mi do gustu element interakcji roślin - reagujących światłem na dotyk - coś, czego się nie zapomina, coś czego jeszcze w kinie chyba nie było.

Muzyka, zdecydowanie na plus. Dobrze zgrana z obrazem, czasem dramatyczna :)

Nie będę pisać co konkretnie się działo bo nie chcę żeby ktoś przez przypadek przeczytał. Jeśli ktoś chce to napiszę więcej, ale na priva.

Film warty obejrzenia, myślę że to najlepszy film bieżącego roku, zaraz po nim District 9 :)

pozdrawiam fanów Avatara! :)

ocenił(a) film na 9
BBR

Jak czytam te wszystkie pozytywne komentarze to coraz bardziej zaczynam się nakręcać na ten film. Najbardziej zastanawiają mnie te efekty specjalne i jak to wszystko wygląda w 3D. Sam noszę okulary i nie wiem czy te ,,okularki'' do filmu nie będą mi przeszkadzać, ale jestem dobrej myśli:).

ocenił(a) film na 9
neo7878

Nie tylko okulary nie będą Ci przeszkadzać, ale będą zaletą. Po pierwsze, jesteś przyzwyczajony. Po drugie umiesz szybko czyścić okulary. Ja niestety dotknąłem odruchowo spoconymi palcami tych szybek w trakcie filmu i potem miałem kłopoty z oczyszczeniem tych plam.

Polecam i życzę dobrej zabawy.

ocenił(a) film na 10
neo7878

załóż kontakty i nie siadaj z boku bądź z przodu a wszystko będzie w porządku, o okularkach się zapomina po 20 minutach oglądania filmu :)

BBR

bump ;)

ocenił(a) film na 9
BBR

Wg mnie, kiedy treśc nie dorównuje obrazowi, to trudno przyznac 10 takiemu filmowi:]
Szkoda jednak, że Cameron fabularnie nie dał niczego bardziej wyszukanego; fabułę można streścic w dwóch, bądź w jednym, bardziej rozbudowanym zdaniu. Pod względem zarysu charakterowego bohaterów oraz fabuły jako takiej, miałem często skojarzenia z kontynuacjami "Matrixa", a to chyba nie świadczy najlepiej o pisarskich skłonnościach Camerona. Zgadzam się z założycielem tematu, że sceny w dżungli są same w sobie rarytasem i to właśnie dla nich, jak sądzę, ten film został nakręcony. W technice 3d faktycznie czegoś podobnego nie widziałem dotąd i jeśli znowu pójdę do kina, to właśnie żeby pooglądac cudaczną faune i florę Pandory:]

ocenił(a) film na 8
Thommy

Jak ktos mi pisze ze podobal mu sie District 9 ktorego ja uwazam za jeden z najlepszych filmow S-fiction to mysle ze moge zaufac komus takiemu.

Jesli ktors pisze ze muzyka jest swietna to tez moge zaufac komus takiemu w recenzji ;].

Qrcze ale sie napalilem na Avatara!!!nO masakra.moze jutro do kina pojde jak sie mi uda i uda sie kupic bilet.