7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Duża różnica w jakości ?

.................
.................

ocenił(a) film na 10
qwerty123321

Ja jadę dwa razy do Heliosa. Myślę, że poza wielkością ekranu i jego ułożeniem to nie ma żadnych większych różnic.

W moim przypadku pojechanie "tak o" do IMaxa to duży wydatek i duża strata czasu(400km drogi).

ocenił(a) film na 9
qwerty123321

Oczywiście helios jest lepszy ponieważ mają technologie przesyłania obrazu wprost do mózgu widza.

Szukać nie potrafisz? Naprawdę myślisz, że przed tobą nikt tego pytania nie zadał?

ocenił(a) film na 8
qwerty123321

porównywalna do różnicy między PKP a TGV

ocenił(a) film na 10
qwerty123321

Byłem w multikinie i imaxie .Szcerze mówiąc bardziej przekonało mnie do siebie multikino choćby ze względu na nagłośnienie ,obraz pomimo tego że był w mniejszym formacie to odniosłem wrażenie że był ostrzejszy,napisy także dużo przyjemniej się czytało no i ... w podłokoietnikach można było sobie przynajmniej cole ulokować:))) Ale poważnie ,myśle że wiem co mówie -imax to troche przereklamowany tema-nie wszystko co wielkie musi być cool!!! 17 stycznia wybieram sie na ten film do cyfrowego imaxa w Łodzi ,napewno dam znaćjak było
Pozdrawiam!!!:)

robert_kinecki

Byłem w iMax (1 raz- ostatni rząd) i w Heliosie (2 raz- środek sali). Helios daje radę.
Nawet w Heliosie lepiej się ogląda, bo nie ma podwójnych napisów, jak mówią w lokalnej mowie ( w iMax były dodatkowo angielskie napisy= oczopląs). Gdziekolwiek nie iść, nie polecam tylnych rzędów. Środek sali lub środek-przód o wiele lepiej.
W iMax nie było reklam- zajawek trójwymiarowych filmów, w Heliosie były.
iMax= proporcje obrazu trochę zbyt kwadratowe. Helios bardziej panoramiczny.
W iMax bardzo się męczyłem czytając napisy, strasznie zezować trzeba było.

ocenił(a) film na 8
qwerty123321

Haha! Odkąd ktoś zwrócił uwagę na to, że ci co chodzą do Heliosa to chyba jakieś półgłówki to śmiać mi się chce jak w temacie pojawia się "Helios":D Co ciekawe, ten co to zauważył miał rację:P