7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822924
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

I SEE YOU

ocenił(a) film na 10

czytałem na onecie, że będzie następna część albo nawet trylogia. Jedyne co
mnie zmartwiło to to ze druga część ma nie toczyć się na pandorze. Mam
nadzieję że Cameron nie zepsuje tego co stworzył w tak piękny sposób.
Piszcie jak sobie wyobrażacie następne części ja już stworzyłem w myślach
kilka scenariuszy oczywiście bez żadnej wojny. Raczej jako film przygodowy
albo przyrodniczy. Mogliby tam wpuścić Davida Attenborough:)Jak napiszecie
kilka swoich wizji to napiszę swoją. Może sklecimy nowy film:)

ocenił(a) film na 10
Myhthau

Do zrealizowania na Ziemi:

Wizja #1.

Wracają ludki na ziemię i robi się rewolucja, bo nie ma unobtanium i gospodarka się załamuje. Powstają różne ruchy, walczą ze sobą
Do tego zawlekli z Pandory wirusy i nasionka drzew. Drzewka wykiekowały w jakimś zakątku rezerwatu i zaczęła się robić nowa Eywa. Od wirusa zaś jedni giną, a tym, którzy przetrwali niektórym zaczynają wyrastać warkocze do tsa'helu.

ocenił(a) film na 6
pik33_2

Tak, tak i wszyscy żyli długo i szczęśliwie...

ocenił(a) film na 10
Drimek

I było im niebiesko.

(za krótki, za krótki)

ocenił(a) film na 10
Myhthau

moja wersja pierwsza
eywea wyczuwa że na ziemi życie jest zagrożone. W swojej dobroci postanawia
uratować ludzi z ziemi wysyłając swoje nasiona które wybierają dobrych
ludzi. nasiona zabierają duszę ziemskim ludziom i przenoszą na pandorę na
której przygotowywane są już awatary przez ludzi którzy zostali na pandorze
. Nowi avararzy są szkoleni łarzą po drzewach, jeżdżą na koniach, latająna
smokach uczą się życia i nie ma żadnej wojny, bo po co najlepsze w tym
filmie była nauka życia na innej planecie a nie jakaś wojna:) później mogą
pokazać zagładę ziemi bo pewnie dla niektórych nie wystarczy samo piękno
przyrody
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Myhthau

Statek wysłany z Pandory z niedobitkami ludzi na Ziemię musi awaryjnie lądować na jednym z bliżniaczych księżyców podobnych do Pndory gdyż jest uszkodzony. Ludzie lądują na dzikiej planecie o atmosferze i klimacie zbliżonym go klimatu prehistorycznej Ziemi z ogromnymi roślinami i bogatą ale niebezpieczną fauną. Lidzie nie mają zapasów, naukowcy zostali na Pandorze i dlatego z racji że wszyscy nie mogą spowrotem wrócić na pandorę wysyłają mały krążowniki po części zapasowe i paliwo. Na Pandorze części i paliwo zostają zapakowane na krążownik ale ludzie domyślają się iż bez pomocy ze strony Navi Długa naprawa sie nie uda, postanawiaja poprosić pozostałych naukowców i Navi o pomoc w przetrwaniu na obcej planecie i naprawie poważnie uszkodzonego statku. Spowrotem na planetę zostaje zabrany Jack Scully jako iż poznał zasady życia Navi potrafi rozmawiać w navi i po angielsku, zna jadalne rośliny i potrafi upolować i przygotować pożyiwenie, oprócz niego zostają zabrani inni Navi. Ludzie zaczynają naprawę statku oraz budują prymitywna wioske, wraz z czasem części ludzi zaczyna odpowiadać proste życie w zgodzie z naturą, inni zaczynają dostrzegać korzyści z tej nowej planety z lepszą atmoisferą na Pandorze izaczynają myśleć jakby tu na niej zarobić czyt. stworzyć nową Ziemię dość blisko Pandory i zasobów minerałów na niej. Wybucha Bunt, częśc chce wracać na Ziemię a część usiłuje zniszczyć statek by było to nie możliwe. Jack staje przed wyborem: zniszczyć statek i nigdy nie wrócić do Neytiri czy pozwolić by statek wrócił na Ziemię i rozpoczeła sie kolonizacja nowej planety zagrażająca Pandorze.

ocenił(a) film na 10
Myhthau

Jak na wszystkim będzie czuwał Cameron to nie interesuje Mnie gdzie się będzie rozgrywała druga część, bo i tak na pewno będzie dobra. Prawdopodobnie też lepsza od pierwszej tak jak np. w przypadku Terminatora.