7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822880
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Byłem na Avatarze i w Imax i w Silver Sreen.Zdecydowanie lepszy jest IMAX

W IMAX nie widać obrysu ekranu oraz innych widzów.Jest się obecnym w filmie bez zakłóceń.W zwykłym 3 D widać kontury ekranu, widać widzów , a nawet ramki swoich własnych okularów. Dźwięk w Imax był lepszy.
Jeden PLUS dla zwykłego 3 D. Lepoiej wyedytowane napisy.( kolor, duża czcionka)

ocenił(a) film na 9
AZ675

W imaxie jest cyfrowa jakość (3d) a silver screen (multikino) to analog(3d), dobrze rozumiem?. Na tym polega różnica?
Bo z Twojego opisu wynika jakby imax oferował coś więcej jakąś super nową technologię projekcji.
Pozdrawiam,

tenszin

Nie znam się na niuansach - analog , cyfra, polaryzacja itp.Przypadkiem dowiedziałem się, że Imax W-wa to też podobno analog.Cyfra Imax piszą, że tylko w Łodzi.
Syn wyciągnął mnie dzisiaj jeszcze raz na Avatara do Silver Screen i po prostu spontanicznie napisałem.Podsumowując na nalbliższą projekcję w 3 D np Avatar II pójdę tylko do Imax.Mój syn też.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
AZ675

Rozumiem:)
Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 10
tenszin

Imax=analog nawet czasem pojawił się paproch ;p

AZ675

Imax to stary analog (poza łódzkim - cyfrowym), a w zwykłych kinach macie nowszą, cyfrową technologię i tą zdecydowanie polecam (sprawdziłem obie).

Więcej o 3D w Avatarze tutaj:
http://tinyurl.com/y8dk4fd

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Wniosek - na Avatara tylko do Łodzi :)

ocenił(a) film na 9
barko

I z własnego doświadczenia naprawdę polecam.
Jedyne co wydało mi się dziwne, to rozmazane napisy na początku filmu.

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Nie wiesz o czym mówisz. Nie ma żadnej różnicy między filmem z taśmy (analog), a z dysku (cyfra). Jedyna różnica to wielkość projektora oraz objętość fizyczna filmu, którą my widzowie mamy głęboko w ...