7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822839
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

I jakie sceny będą się w niej znajdować? Wiadomo, że obcięto ponad 30min gotowego materiału (filmu), które zaleciło studio. Lecz nie był to jedyny powód.

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Ja licze, że ze wszystkimi wstawkami z 2h dłużej... :)

ocenił(a) film na 10
bazant4

Wiecie może, jakie będą źródła tej reżyserskiej wersji?? Ja słyszałem, że po wydaniu na Blue raya, mają tam wstawić parę minut z wyciętych scen (mniemam, że wszystkiego tam nie wcisną...). Ale zastanawiam się, gdzie będzie można znaleźć więcej tych scen , bo nie ukrywam, ale bardzo mnie to interesuje! ;)

ocenił(a) film na 8
Mimi007

Zawszę mogą zrobić wydanie dwu płytowe Bluray :> Wtedy wszystko zmieszczą:]

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

ciekawe ile trzeba będzie czekać na wersję DVD (lub BluRay) ?

ocenił(a) film na 10
gadula_on73

http://allegro.pl/item870441037_avatar_rez_james_cameron_lektor_pl_blu_ray.html

Jak widac mozna juz skladac preordery, a premiera jest 14-02-2010.

ocenił(a) film na 9
DSLMarvel_Behnke

Jak zwykle się dzieje w tego typu przypadkach któraś tam... edycja będzie reżyserska. Osobiście mam nadzieje, że tak jak z Władcą Pierścieni będzie to co najmniej z 30 minut, bo w końcu wersja reżyserska i tak jest przeznaczona dla fanów, a nie dla przeciwników więc nie widzę powodu dla którego miałoby to być raptem kilka kilku minutowych scen. Bardzo chętnie obejrzę zdjęcia z planu, czy cały sztab w akcji przy tworzeniu efektów specjalnych, czy tworzenie aury dzwiękowej. Oby tylko na prośbach, przypuszczeniach i domysłach się nie skończyło.

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
DSLMarvel_Behnke

Czytałem że będzie to pomiędzy 25-30 minut dłużej.

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Zoe Saldana w wywiadzie wyjaśnia, że z powodu ograniczenia wiekowego - aby uniknąć kategorii R - wycięto scenę seksu pomiędzy Na'vi. Może być ona dodana do wydania specjalnego DVD. Główną rolę mają odgrywać połączone ogony :)

Saldana: "If you sink to your banshee and you’re sinking to a tree, why not sink into a person? I almost feel like you’ll have the most amazing orgasm, I guess [laughter]"

http://tinyurl.com/y9speq3

ocenił(a) film na 10
elkociak

AAAAaaaaaaaa doobre:)
No właśnie przypuszczałam że powinni się seksik właśnie przez połączenie tych swoich ogonków, ale mój chłopak uświadomił mi że miałoby to troche spaczony wydźwięk... W końcu tymi ogonkami łączyli się ze zwierzętami a to rodzi skojarzenie z zoofilią :D:D i jak dla mnie robi się obleśnie:). Ja się się tam cieszę nawet że w filmie tak "delikatnie" pokazano seks i cieszyłam się ze robią TO jak ludzie:). No ale może się mylę. A wy jak byście woleli?? A poza tym wolałabym nie słyszeć słowa "Orgazm" w tym filmie, niech to zostaie jeden z nielicznych filmów do oglądania z rodzicami, dziećmi itp. Co myślicie??:)

ocenił(a) film na 10
szefkas

Ten film OFICJALNIE jest "do oglądania z rodzicami, dziećmi itp.[...]" Dlatego powstaje wersja (chciałoby się tutaj użyć słowa NIEOFICJALNA, ale jeżeli zostanie wydana, to już taką nie będzie.) reżyserska, która nie musi zainteresować każdego, aczkolwiek często zawiera wiele bardzo ważnych i ciekawych informacji. - dlatego mi tak na niej zależy! ;P

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Tutaj jest krótka wypowiedź Camerona na temat wydania BluRay i dodatkowych scen.

http://tinyurl.com/yhsaxrn

Mówi, że jednym z powodów skrócenia filmu do 2:40 była troska o wzrok widzów - nikt dotychczas nie zrobił tak długiego filmu 3D - Cameron nie chciał, żeby poczuli się niekomfortowo.

Najpierw wydanie DVD 2D za sześć/osiem miesięcy, BluRay 2D a po jakimś nieokreślonym czasie BluRay 3D.

ocenił(a) film na 10
elkociak

Zapowiada się ciekawie! Na pewno od razu kupie wydanie DVD, a potem jak już wyposażę się w odtwarzacz blueray to wydanie 3D! Aż mam ciarki... xD

użytkownik usunięty
bazant4

Lepiej pomysl o telewizorze 3d albo projektorze 3d. otwarzacz bd to małe piwo.

ocenił(a) film na 7
bazant4

Będzie dostępność do wersji 3d ? b mnie to bardzo intryguje.

Film trwał 2h 40 min a kiedy się skończył byłem w szoku że to tak szybko
przeminęło, tak samo nie widziałem żeby ludzie wychodzili do WC co się
bardzo często zdarza wszyscy siedzieli wryci w fotele
Dla mnie ten film mógł by być dłuższy. Nie mogę doczekać się kiedy wyjdzie
(już są jakieś na allegro ale to piraty, tak mi się przynajmniej wydaje)
wydanie Blue-ray od razu wyposażę się w odtwarzacz i film.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Im wersja reżyserka będzie dłuższa tym lepiej :)

ocenił(a) film na 9
go_lus

KAŻDY film to jakieś 6,7 h. w przypadku avatara myślę, że nawet z 10h materiału nakręcili, chociażby widoczków czy czego tam chcieli. i jak przy kazdym filmie, wybiera się sceny i ujęcia najlepsze i najpotrzebniejsze, resztę się wycina... wiele z tego co zostało, pewnie pojdzie do nastęonych/następnej części filmu...

w wersji reżyserskiej na pewno nie będzie wszystkiego. dłuższe rozmowy, dłuższe niektóre ujęcia itp. ja bym poprosił 2 płyty, na jednej zwykły film, na drugiej wersja reżyserska (i może jescze trzecia, a resztą materiałów których nie było gdzie upchać, hehe)...

ocenił(a) film na 7
Tanceflam

no a jak jest z odtwarzaniem 3D w domu da rade czy nie ?

ocenił(a) film na 8
jerzyk232

No da, tylko musisz być wyposażony w:
-TV 3D. Co ciekawe ostatnio czytałem, że wiele telewizorów, które są już na rynku będą mogły bez trudu obsłużyć 3D.
-odtwarzacz blu-ray 3D, które to odtwarzacze dostępne będą za pół roku.
-kabel HDMI 1.3 (3D o niskiej rozdzielczości), lub 1.4 (wysoka rozdzielczość)
-okulary 3D
i oczywiście płytę 3D. Bo pierwsza wersja jaka wyjdzie ma być według ostatnich doniesień 2D. Dopiero później będzie dostępne 3D.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

aha no to w sumie trochę funduszy będzie trzeba wsadzić (: ale warto ^^

ocenił(a) film na 10
jerzyk232

narazie to będzie trzeba obejrzeć avatara w 2dna bd w domu

ale teraz lepej w kinie sobie obejrzeć kilka razy niż być złym że jest gorszy efekt w tv

ocenił(a) film na 8
jerzyk232

Co do tych funduszy to jakby się zastanowić to jest ciekawa sprawa, bo jeśli wiele TV oferowanych już teraz obsługuje 3D to być może masz już taki TV. A odtwarzacz blu-ray 3D posiadają wszyscy, którzy mają Playstation 3;) Tylko kupić kabel i okularki i czekać na płytę:D Ja niestety nie należę do takich szczęśliwców. Z resztą pewnie 3D bym nie widział dlatego do kina też idę na 2D.

ocenił(a) film na 7
Zakrza

No ja byłem na filmie raz ale wybieram się 2 a może i 3 raz pójdę (:
No telewizor mam Samsunga LCD ale nie te z najnowszego rzutu, ale będę
musiał to sprawdzić, niestety kiedy miałem możliwość zakupu PS3 wybrałem
xbox 360, na szczęście ojciec chce kupić jakiś odtwarzacz Blu-ray więc muszę mu delikatnie insynuować żeby zakupił taki który odtwarza 3D
no nic lecę się przygotowywać do sylwestra

PS. Życzę wszystkim miłej zabawy, i dużo szczęścia w nowym roku.

pozdrawiam