I jakie sceny będą się w niej znajdować? Wiadomo, że obcięto ponad 30min gotowego materiału (filmu), które zaleciło studio. Lecz nie był to jedyny powód.
Wiecie może, jakie będą źródła tej reżyserskiej wersji?? Ja słyszałem, że po wydaniu na Blue raya, mają tam wstawić parę minut z wyciętych scen (mniemam, że wszystkiego tam nie wcisną...). Ale zastanawiam się, gdzie będzie można znaleźć więcej tych scen , bo nie ukrywam, ale bardzo mnie to interesuje! ;)
http://allegro.pl/item870441037_avatar_rez_james_cameron_lektor_pl_blu_ray.html
Jak widac mozna juz skladac preordery, a premiera jest 14-02-2010.
Jak zwykle się dzieje w tego typu przypadkach któraś tam... edycja będzie reżyserska. Osobiście mam nadzieje, że tak jak z Władcą Pierścieni będzie to co najmniej z 30 minut, bo w końcu wersja reżyserska i tak jest przeznaczona dla fanów, a nie dla przeciwników więc nie widzę powodu dla którego miałoby to być raptem kilka kilku minutowych scen. Bardzo chętnie obejrzę zdjęcia z planu, czy cały sztab w akcji przy tworzeniu efektów specjalnych, czy tworzenie aury dzwiękowej. Oby tylko na prośbach, przypuszczeniach i domysłach się nie skończyło.
Pozdrawiam.
Zoe Saldana w wywiadzie wyjaśnia, że z powodu ograniczenia wiekowego - aby uniknąć kategorii R - wycięto scenę seksu pomiędzy Na'vi. Może być ona dodana do wydania specjalnego DVD. Główną rolę mają odgrywać połączone ogony :)
Saldana: "If you sink to your banshee and you’re sinking to a tree, why not sink into a person? I almost feel like you’ll have the most amazing orgasm, I guess [laughter]"
http://tinyurl.com/y9speq3
AAAAaaaaaaaa doobre:)
No właśnie przypuszczałam że powinni się seksik właśnie przez połączenie tych swoich ogonków, ale mój chłopak uświadomił mi że miałoby to troche spaczony wydźwięk... W końcu tymi ogonkami łączyli się ze zwierzętami a to rodzi skojarzenie z zoofilią :D:D i jak dla mnie robi się obleśnie:). Ja się się tam cieszę nawet że w filmie tak "delikatnie" pokazano seks i cieszyłam się ze robią TO jak ludzie:). No ale może się mylę. A wy jak byście woleli?? A poza tym wolałabym nie słyszeć słowa "Orgazm" w tym filmie, niech to zostaie jeden z nielicznych filmów do oglądania z rodzicami, dziećmi itp. Co myślicie??:)
Ten film OFICJALNIE jest "do oglądania z rodzicami, dziećmi itp.[...]" Dlatego powstaje wersja (chciałoby się tutaj użyć słowa NIEOFICJALNA, ale jeżeli zostanie wydana, to już taką nie będzie.) reżyserska, która nie musi zainteresować każdego, aczkolwiek często zawiera wiele bardzo ważnych i ciekawych informacji. - dlatego mi tak na niej zależy! ;P
Tutaj jest krótka wypowiedź Camerona na temat wydania BluRay i dodatkowych scen.
http://tinyurl.com/yhsaxrn
Mówi, że jednym z powodów skrócenia filmu do 2:40 była troska o wzrok widzów - nikt dotychczas nie zrobił tak długiego filmu 3D - Cameron nie chciał, żeby poczuli się niekomfortowo.
Najpierw wydanie DVD 2D za sześć/osiem miesięcy, BluRay 2D a po jakimś nieokreślonym czasie BluRay 3D.
Zapowiada się ciekawie! Na pewno od razu kupie wydanie DVD, a potem jak już wyposażę się w odtwarzacz blueray to wydanie 3D! Aż mam ciarki... xD
Będzie dostępność do wersji 3d ? b mnie to bardzo intryguje.
Film trwał 2h 40 min a kiedy się skończył byłem w szoku że to tak szybko
przeminęło, tak samo nie widziałem żeby ludzie wychodzili do WC co się
bardzo często zdarza wszyscy siedzieli wryci w fotele
Dla mnie ten film mógł by być dłuższy. Nie mogę doczekać się kiedy wyjdzie
(już są jakieś na allegro ale to piraty, tak mi się przynajmniej wydaje)
wydanie Blue-ray od razu wyposażę się w odtwarzacz i film.
pozdrawiam
KAŻDY film to jakieś 6,7 h. w przypadku avatara myślę, że nawet z 10h materiału nakręcili, chociażby widoczków czy czego tam chcieli. i jak przy kazdym filmie, wybiera się sceny i ujęcia najlepsze i najpotrzebniejsze, resztę się wycina... wiele z tego co zostało, pewnie pojdzie do nastęonych/następnej części filmu...
w wersji reżyserskiej na pewno nie będzie wszystkiego. dłuższe rozmowy, dłuższe niektóre ujęcia itp. ja bym poprosił 2 płyty, na jednej zwykły film, na drugiej wersja reżyserska (i może jescze trzecia, a resztą materiałów których nie było gdzie upchać, hehe)...
No da, tylko musisz być wyposażony w:
-TV 3D. Co ciekawe ostatnio czytałem, że wiele telewizorów, które są już na rynku będą mogły bez trudu obsłużyć 3D.
-odtwarzacz blu-ray 3D, które to odtwarzacze dostępne będą za pół roku.
-kabel HDMI 1.3 (3D o niskiej rozdzielczości), lub 1.4 (wysoka rozdzielczość)
-okulary 3D
i oczywiście płytę 3D. Bo pierwsza wersja jaka wyjdzie ma być według ostatnich doniesień 2D. Dopiero później będzie dostępne 3D.
narazie to będzie trzeba obejrzeć avatara w 2dna bd w domu
ale teraz lepej w kinie sobie obejrzeć kilka razy niż być złym że jest gorszy efekt w tv
Co do tych funduszy to jakby się zastanowić to jest ciekawa sprawa, bo jeśli wiele TV oferowanych już teraz obsługuje 3D to być może masz już taki TV. A odtwarzacz blu-ray 3D posiadają wszyscy, którzy mają Playstation 3;) Tylko kupić kabel i okularki i czekać na płytę:D Ja niestety nie należę do takich szczęśliwców. Z resztą pewnie 3D bym nie widział dlatego do kina też idę na 2D.
No ja byłem na filmie raz ale wybieram się 2 a może i 3 raz pójdę (:
No telewizor mam Samsunga LCD ale nie te z najnowszego rzutu, ale będę
musiał to sprawdzić, niestety kiedy miałem możliwość zakupu PS3 wybrałem
xbox 360, na szczęście ojciec chce kupić jakiś odtwarzacz Blu-ray więc muszę mu delikatnie insynuować żeby zakupił taki który odtwarza 3D
no nic lecę się przygotowywać do sylwestra
PS. Życzę wszystkim miłej zabawy, i dużo szczęścia w nowym roku.
pozdrawiam