Niektórzy go uwielbiają, inni nienawidzą, jedno jest pewne takich emocji nie wzbudził chyba jeszcze żaden film. Jak myślicie czy pobije rekord oddanych glosów na filmwebie??;)
To jest właśnie charakterystyczne dla tego filmu: praktycznie nikt nie powie, że jest taki sobie, średni. Albo arcydzieło, albo totalny chłam.
Według mnie film nie jest ani arcydziełem, ani chłamem. Średni też nie jest. Jest bardzo dobry i tylko bardzo dobry, co znaczy, że podobał mi się, ale nie ślinię się na jego widok jak większość ślepo zapatrzonych w niego fanów ;)
jak na tak krótki czas to i tak jest mnóstwo ciekawe czy przegonie Forrest Gumpa który ma ponad 53 000 głosów..
Jak na tyle pieniędzy wydanych na reklamę i ilość trollów wstawiających mu 1 i 10, to wcale nie tak dużo.
Poza tym ten film to typowa masówka, ilość głosów o niczym nie znaczy.
Czyli nikt nie ma prawa szczerze dać filmowi 10/10 tak ? Fajnie wiedzieć, jestem trolem !
Czyli nie czytaj rzeczy, których nikt nie napisał bo wyjdziesz na idiotę.
Napisałem "Jak na tyle pieniędzy wydanych na reklamę i ilość trollów wstawiających mu 1 i 10, to wcale nie tak dużo." i widzisz, każdy kto opanował czytanie ze zrozumieniem nie widzi tam "Wszyscy co wstawili temu filmowi 10 to trolle" a widzi "dużo trolli wystawiło mu 10/10".
Masz jakieś szczególne kompleksy, czy co?
P.S - Swoją drogą jeśli ktoś dał Avatarowi 10 to albo lubi proste bajeczki (jak dziecko), albo przyznaje otwarcie "mam w dupie fabułę i scenariusz, liczą się efekty specjalne!"
A porównywanie tego filmu wielu z top 100 to jak porównywanie Feela czy Madonny do Mozarta czy Chopina.
Opcjonalnie: ma nieco wyobraźni i uznanie dla cudzego wizjonerstwa (choć to akurat kwestia gustu) ;-). Efekty w dużej mierze zbudowały magię tego świata: dlatego tak - uważam, że są istotne (a nawet kluczowe) i bardzo się liczą.
Osobiście strasznie dziwią mnie opinie osób, które wybierają się na film dozwolony od lat 12 i spodziewają się ciężkiego Sci-fi.
W "Avatarze" marzą mi się tylko lepsze dialogi...
prawdziwych głosów jest mniej, ja jestem jednym z tych multikont, które walczy równowagę dając 10 Avatar'owi
powstało nas dzisiaj ze 20, ale hejterzy nie śpią i to w dosłownym znaczeniu, bo w nocy znów ocena drastycznie spada
ale nie poddamy się, kolejne multikonta w produkcji, bo chodzi o równowagę: na każdą niesprawiedliwą ocenę 1, trzeba dać jedną ocenę 10
gdyby nie my, Avatar miałyby już o wiele niższą notę, ale i tak potrzeba na wsparcia
Przy nocie rzędu 9 musisz wrzucić 10 dziesiątek, żeby zrównoważyć jedną jedynkę.
dlatego potrzbne wsparcie!
jeśli zostanie wprowadzona weryfikacja przez sms, to wszystkie fałszywe konta może zostaną usnięte i poznamy prawdziwą ocenę
niedobrze, pomimo naszych starać, ocena znów spada
stale dajemy ocenę 10, a średnia jest coraz niższa
to jest dowód, że przeciwnicy dalej tworzą swoje konta i stawiają 1
http://www.tempinbox.com/
to powinno pomoc hehe wpisujesz dowolny ciag liter i gotowe. Za chwile masz mail i czekasz na link od FW :)
no ja jako wprawiony w boju multikonciarz powiem, że z pomocą kont na o2 jestem w stanie w ciągu godziny wygenerować około 50-60 ocen. Gdyby tylko było nas więcej, moglibyśmy powstrzymać ataki jedynkowiczów. Pamiętajcie, w kupie siła :)
Dlaczego aż tyle głosów? Odpowiedź jest w moim poście do tematu z petycją:
Należy napisać petycję, bo to co tu się dzieje przez ostatnie dni przekroczyło granice dobrego smaku. PROPOZYCJA PETYCJI.
Przed chwilą ocena spadła o 3 setne (10 minut temu było 8,50 a teraz jest 8,47). Powodem jest rozsyłanie takich wiadomości już nawet w dzień:
Co tu więcej dodawać: http://img15.imageshack.us/img15/3629/alechamstwohaha.jpg
Dno, zachowanie żałosne i co z tym zrobić?
Tu nie chodzi o sam fakt spadania oceny (bo w ciągu kilku dni spadła z 8,80 na 8,50). Przez cały dzień ocena rośnie o jakąś 1 setną, by w ciągu 20 minut spaść o 3 setne... Tutaj chodzi o wiarygodność strony, której rankingi stają się coraz bardziej fałszywe.
PETYCJA:
Filmweb staje się jednym wielkim pośmiewiskiem. Należy napisać petycję, w której proponuję na wzór innych forów (gdzie żeby oddać głos w ankiecie trzeba mieć pewien staż na forum):
''Aby oddać głos na film należy:
- być zarejestrowanym co najmniej 2 tygodnie;
- należy mieć na koncie 5 dowolnych postów''
Miałoby to sens, ponieważ nie byłoby już takiego natężenia robienia kilkunastu, kilkudziesięciu kont z jednego komputera. Komu by się chciało zakładać wiele kont i tyle czasu czekać by ich użyć?
Po drugie napisanie postów na forum demaskowałoby takie konta, bo ocena ich filmów zazwyczaj ograniczałaby się do oceniania jednego filmu na 1/10.
Dzięki panowie, ja już działam. Stronka: http://www.tempinbox.com/ genialna. Stworzenia maila - 5 sekund!!!! Wejście na maila - bez logowania!!!
Hehe, ciekawe rzeczy się tu dzieję. Widać, że obie strony działają, bo
ocena się waha między 8.47, a 8.48. :P
no będę szczery... zdarza mi się tu i tam minusika zapodać. Tak dla równowagi, by w zbyt wielką rutynę nie wpaść ;)
Super tutaj fani Avatara prezentują swój "wysoki" poziom intelektu. Jesteście najbardziej żałosnymi trollami jakich kiedykolwiek czytałem. Właściwie za takie teksty należy wam się biczowanie mordy starą pałą.
"powstało nas dzisiaj ze 20, ale hejterzy nie śpią i to w dosłownym znaczeniu, bo w nocy znów ocena drastycznie spada "
Kretynie poczytaj co nieco na temat działania serwisu(ów) a potem się wypowiadaj.
haha, tak narzekaja na hejterow avatara, a jeszcze nigdzie w temacie ani ojczulka ani jakiegokolwiek innego filmu nie widzialam rozmowy tylu gosci, ktorzy nawet nie ukrywaja, ze sa trollami :D nie wiedzialam, ze bedzie mi wstyd za fanow filmu, ktory nawet mi sie podobal. to juz jest ponizej dna
Rekord padnie na 100% :)
a co do ocen.. sam dałem 10.. i tyle. Nie mam zamiaru minusować innych filmów tylko po to, aby ten wszedł wyżej. Prawda jest taka, że obojętnie który będzie - będę jego fanem. Wam też tak proponuję - o wiele łatwiejsze życie jest :)
Właśnie przejrzałem ranking i widzę, że największymi ofiarami są Ojciec Chrzestny (który notabene spadł o 6 miejsc) i LOTR: Powrót Króla, który... awansował o 6 pozycji (na miejsce 8).
LOTR na pewno jest bardzo dobrą ekranizacją.. ale zastanówmy się - czy na pewno na top10 ?
LOTR na pewno jest bardzo dobrą ekranizacją.. ale zastanówmy się - czy na pewno na top10 ?
przynajmniej jedna czesc zasluguje na top 10
Głosowanie na sms i koniec.
Albo ważność konta minimum 3miesiące i 20 postów.
Kurwa przecież to jest chore aby robić multikonta aby podbijać/zaniżać
ocenę filmu.
Sam dałem 10 ale to dlatego, że film trafił do mnie idealnie.
Fabuła jest banalna i przez to właśnie piękna.
ale robicie dziecinadę.. filmweb powinien wprowadzić jedno konto na jeden numer ip, tak jak to robią bukmaherzy czy rzeczywiście to takie trudne??
Taak z tymi kontami powinni zrobić wreszcie porządek. Swoją drogą, bardzo jestem ciekawy jaką ocenę miałby teraz AVATAR bez tych wszystkich 1 i czy nadal byłby w scisłym Top(1,2,3) ;)
a co jeśli np. mam rodzeństwo.. czy każdą ocenę będę musiał konsultować z bratem/siostrą ?
to nie jest dobry pomysł. O wiele lepszym jest np. ocenianie po tzw 'stażu'
Trzeba się skrzyknąć i zrobić zmasowany atak na wrogów. Wiadomo kto zakłada ciągle konta, żeby dawać 1. Na pewno nie filmy poniżej top 20. Więc do ataku! http://www.tempinbox.com/
1. wpisujesz nazwę maila w okienko np. abc10 zaznaczasz "i have read" i masz maila.
2. kopiujesz adres do rejestracji konta na FilmWeb.
3. rejestrujesz.
4. wchodzi na stronke z mailem i dajesz view messages i po chwili masz aktywacje z FilmWeb. Można głosować.